רכיבים
- 750 גרם בשר נתח מס' 8
- 1 בצל, קצוץ דק
- 3 כרישות, שטופות ופרוסות דק
- 4 גבעולי סלרי, קצוצים דק
- 3 גזר קלופים, וחתוכים לקוביות קטנות
- 3 לפתות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 ענפי רוזמרין
- 3 עלי דפנה
- 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 4-6 כוסות ציר ברק או מים עם אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר גדול ועמוק על אש גבוהה. מייבשים את הבשר בעזרת נייר סופג, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
2. מוסיפים את הבשר לסיר ומשחימים אותו היטב משני הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
3. לאותו סיר, מוסיפים את הבצל, הכרישה, הסלרי, הגזר והלפת ומטגנים אותם יחד במשך 15-10 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך ולהתקרמל.
4. מוסיפים את השום, הרוזמרין ועלי הדפנה ומטגנים עוד דקה.
5. מוסיפים את העגבניות ורוטב הסויה ומגרדים את החלקים שנדבקו לתחתית הסיר, כדי שלא יישרפו.
6. מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים מעל ציר מרק עד שהכל מכוסה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 90-120 דקות, עד שהבשר רך.
7. מוציאים את הבשר מהסיר, גורסים אותו בעזרת 2 מזלגות ומסירים את העצמות. מגביהים לאש בינונית ומחזירים את הבשר. מבשלים במשך 10 דקות. בשלב זה ניתן להוסיף כף קורנפלור כדי להסמיך את המרק. מוציאים את עלי הדפנה מהמרק ומגישים חם לצד לחם פריך.