רכיבים
- 4 כוסות שיבולת שועל
- 1 כוס שבבי קוקוס
- 1 כוס אגוזי קשיו
- 1 כוס שקדים גולמיים
- 1 כוס תערובת זרעים (אנחנו השתמשנו בשומשום, זרעי פשתן, זרעי חמנייה וזרעי דלעת)
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים היבשים, מלבד המלח, בקערה גדולה.
2. בסיר קטן, ממיסים יחד את שמן הקוקוס, המייפל, תמצית הווניל והמלח, ויוצקים את הרוטב על התערובת היבשה. מערבבים היטב לציפוי מלא.
3. יוצקים את תכולת הקערה לתבנית עם ציפוי נון-סטיק בעלת שוליים גבוהים (או לתבנית בעלת ציפוי רגיל, משומנת בשמן קוקוס), ומשטחים לשכבה אחידה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות וכל 7-10 דקות מערבבים את הגרנולה כדי לקבל השחמה שווה ולוודא שהמייפל לא נשרף (זהירות - הוא מתקרמל במהירות).
5. מוציאים מהתנור ונותנים לגרנולה להצטנן לחלוטין לפני שמעבירים אותה לאחסון בכלי אטום. הגרנולה נשמרת היטב בטמפרטורת החדר עד חודשיים.