רכיבים
- 500 גרם נודלס
- 1-2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות דבש
- 2 כפות מיץ לימון / ליים טרי
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1 כף שמן צמחי
- 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס (לא חובה)
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות שומשום
- 4 ענפי בצל רוק, קצוצים
לעוף:
- 4 נתחי חזה עוף
- 2 כפות שמן
- אבקת שום לפי הטעם
- מלח
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הנודלס בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת - לדרגת עשייה אל דנטה. מסננים, שוטפים במים קרים ומערבבים בקערה גדולה יחד עם השומשום והבצל הירוק.
2. בכלי קטן, מערבבים את רוטב הסויה, הדבש, מיץ הלימון, אבקת השום, השמן, הצ'ילי, מלח ופלפל שחור. יוצקים 3/4 מהרוטב על הנודלס ומערבבים.
הכנת העוף:
3. מחממים מחבת נון-סטיק גדולה ומוסיפים את השמן. מתבלים את נתחי העוף במלח ואבקת שום ומניחים במחבת. צולים משני הצדדים עד שהעוף זהוב ומבושל.
4. יוצקים מעל את מיץ הלימון, מסירים מהאש ומניחים לעוף לנוח במשך 5-10 דקות לפני שפורסים אותם לפרוסות.
מגישים מיד או מחלקים לקופסאות ושומרים במקרר עד 4 ימים.