זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 2 כוסות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 3/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 כוס מים רותחים (ניתן להוסיף להם 1 כפית קפה נמס)
- 1 כוס חלב
- 3/4 כוס שמן צמחי
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 30X20 ס"מ.
2. בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים היבשים. בקערה נפרדת, מערבבים את כל החומרים הרטובים ואז מוזגים אותם לקערת החומרים היבשים. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים במשך 30-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להצטנן על רשת תנור במשך שעה לפני שמצפים אותה.