רכיבים
- 500 גרם קמח לבן, מנופה
- 25 גרם שמרים טריים
- 120 מ״ל חלב פושר
- 75 גרם סוכר לבן
- 3 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
- 1 כף ברנדי
- 1/2 כפית מלח
- 75 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
- 1 ליטר שמן קנולה, לטיגון
- סוכר לבן, לציפוי
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קטנה את השמרים והחלב עם 1 כף סוכר. ממתינים כ-10 דקות כדי לבדוק שהשמרים טריים (עולה קצף על פני החלב).
2. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, הסוכר הנותר, הביצים, הווניל והברנדי. מוסיפים את תערובת החלב והשמרים ומערבלים במהירות בינונית, לקבלת בצק אחיד וחלק שנפרד מדפנות הקערה.
3. מוסיפים, תוך כדי לישה, את קוביות החמאה הרכות, כל פעם כמה קוביות, עד שהן נטמעות היטב בבצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות (סך הכל 10 דקות). הבצק יוצא רך, מבריק ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד.
4. ישנן 2 אופציות להתפחה: במשך שעה וחצי או ללילה במקרר (8 שעות), תלוי בזמן בו רוצים לטגן.
5. גוזרים ריבועי נייר אפייה מעט יותר גדולים מגודל סופגניה, משמנים אותם היטב ומניחים על מגש.
6. לאחר התפיחה מרדדים מעט את הבצק, מורידים לו נפח, חותכים ומחלקים ל-22 חתיכות שוות.
7. מפזרים מעט מאד קמח על משטח העבודה. מקמחים את הידיים, לוקחים פיסת בצק, עוטפים אותה בכף היד ולוחצים אותה מעט. מסובבים על משטח העבודה ומפעילים מעט לחץ על הבצק עד שהוא נעשה כדור אסוף.
8. מניחים את הכדורים ומשמנים אותם בנדיבות. מתפיחים שעה (חשוב לא לוותר על פחות משעה של התפחה).
9. מחממים סיר נמוך ורחב עם שמן לטמפרטורה 160-165 מעלות, על אש בינונית. ברגע שהשמן הגיע לטמפרטורה הרצויה, מכניסים את הסופגניות ביחד עם נייר האפיה, בכל סבב 4-5 סופגניות (לא יותר, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן). מוציאים את נייר האפייה עם מזלג/מלקחיים.
10. מטגנים כל צד במשך כ-2 דקות, לקבלת צבע יפה וזהוב. מוציאים מהשמן למסננת ומיד אחר כך לקערת סוכר.
11. מצפים את הסופגניות בסוכר (לא חובה) וממלאים בריבת תות.