ללביבות:
- 1 כפית מלח, בתוספת יותר לפי הצורך
- 3 ביצים גדולות
- 2 כפות פירורי לחם פנקו
- 1/2 כוס גבינת פרמזן
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן צמחי
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
לסלסת העגבניות:
- 500 גרם עגבניות
- 1/4 כוס (30 גרם) בצל לבן, קצוץ
- 3 שיני שום, קלופות
- 1 כף שמן צמחי
- 3 ענפי פטרוזיליה טריה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הלביבות: מכניסים את תפוחי האדמה לסיר גדול עם תחתית עבה + מספיק מים לכיסוי של 5 סנטימטרים, יחד עם כמות שמן נדיבה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, במשך 35-40 דקות. מסננים את תפוחי האדמה בעזרת מסננת בכיור ונפטרים מהמים.
2. כאשר תפוחי האדמה קרירים למגע, משתמשים בקצות האצבעות כדי לקלף אותם ומניחים בקערת ערבוב גדולה. מועכים אותם במרסק, מוסיפים את הביצים וכפית המלח וממשיכים לרסק עד לקבלת בצק. מוסיפים את פירורי הלחם והפרמזן וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
3. מגלגלים את תערובת תפוחי האדמה לכדורים בקוטר 5 סנטימטרים. משטחים כל כדור בכדי ליצור דיסקים בגודל 10 סנטימטרים, בעובי של כסנטימטר וחצי.
4. מחממים שמן במחבת עמוקה. ברגע שהוא חם, מוסיפים את דיסקי תפוח האדמה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה, כ-5 דקות לכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים על צלחת המרופדת במגבת נייר לספיגת עודפי שומנים.
5. מכינים את סלסת העגבניות: בבלנדר, משלבים את העגבניות, הבצל, השום וכוס אחת (240 מ”ל) של מים. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
6. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים בזהירות את תערובת העגבניות. כשהוא מתחיל לרתוח, מוסיפים עוד 1/2 כוס (120 מ"ל) מים ואת הפטרוזיליה. מבשלים כחמש דקות נוספות.
7. להגשה, מסדרים כמה לביבות תפוחי אדמה על כל צלחת ויוצקים מעל מעט מסלסת העגבניות מלמעלה.