לעוגיות: (40 עוגיות סנדוויץ׳ בקוטר 3 ס״מ)
- 125 גרם חמאה רכה
- 80 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 40 גרם קורנפלור
- 110 גרם קמח לבן, מנופה
- 40 גרם קקאו איכותי כהה, מנופה
לקרם:
- 120 מ״ל שמנת מתוקה
- 1 כפית קפה מגורען / נס קפה
- 1 כף דבש
- 250 גרם שוקולד לבן
לציפוי: (לא חובה)
- 300 גרם שוקולד חלב, מומס
- 30 גרם שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמנת המתוקה, אבקת הקפה והדבש בסיר קטן, עד לסף רתיחה. מכבים את האש.
2. מוסיפים את השוקולד הלבן, ממתינים דקה ומערבבים לקרם חלק.
3. מעבירים לכלי, עוטפים ושומרים במקרר, עד להתייצבות. בחורף, ניתן לשמור בטמפרטורת החדר.
4. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת חלקה.
5. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, המלח והקקאו ומערבבים לקבלת בצק אחיד.
6. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעלה דק (2-3 מ״מ) ומעבירים למקרר לשעה.
7. מחממים תנור ל-175 מעלות. קורצים עיגולים בקוטר 3 ס״מ ומניחים על תבנית המרופדת בנייר אפייה / סילפיין.
8. אופים במשך 10-12 דקות (בעוגיות כהות, קשה יותר לראות אם הן מוכנות. לכן, ניתן להניח פיסת לחם קטנה בצד התבנית לבדיקת הצבע.)
9. מצננים לחלוטין. מסדרים את העוגיות לזוגות.
10 מזלפים קרם על מחצית מהעוגיות ומכסים בעוגיות. אם לא מצפים, ניתן לאכול מיד. אם מצפים, מקפיאים את העוגיות המוכנות לשעה.
11. מערבבים את שוקולד החלב המומס עם השמן.
12. מעבירים לכוס צרה ובעזרת קיסם טובלים את העוגיות בציפוי.