היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, מסר היום (שני) ליו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין, כתב אישום מתוקן נגד ראש הממשלה, ח"כ בנימין נתניהו, הכולל גם את מיקומו בית המשפט אליו יוגש כתב האישום, ככל שלא תוענק לראש הממשלה חסינות, ואשר שובצה בו רשימת שמות עדי התביעה.
במכתבו ליו"ר הכנסת התגונן היועץ המשפטי לממשלה כנגד הטענות שכתב האישום הראשון נכתב כ"כתב ראווה" ואמר, כי הוא סבור שכתב האישום המקורי שהניח בפניו מקיים את הוראות חוק חסינות חברי הכנסת ושבוודאי מקיים את תכלית החוק, על אף שלא כלל את רשימת עדי התביעה ואת בית המשפט המחוזי אליו בכוונתו להגיש את כתב האישום.
מנדלבליט כתב כי בשל פניות שהתקבלו בלשכת היועץ המשפטי לממשלה, לרבות מסניגוריו של ראש הממשלה, ולמען הסדר הטוב של הדברים, החליט להניח בפני יו"ר הכנסת נוסח כתב אישום הכולל את רשימת עדי התביעה, וכן צוין בו, על פי כללי הסמכות המקומית הייחודיים לראש ממשלה מכהן, כי מקום הגשתו הוא בבית המשפט המחוזי בעיר ירושלים, זאת בשל הטענות כי בפרקליטות שוקלים להעביר את הדיון לאחר פרישת נתניהו לתל אביב שם ההרכב בעייתי יותר מבחינת ראש הממשלה.
היועץ המשפטי לממשלה משגר במכתבו עקיצה קלה כנגד ראש הממשלה וקובע כי הוא כבר מוגדר כנאשם לעניין התחלת 30 הימים לבקשת החסינות, "ככל שלנוכח מכתבי זה ולאור טענות שהועלו, ראש ממשלת ישראל יבקש לראות את היום (2/12/2019) כיום הקובע לתחילת מניין 30 הימים בהם רשאי הוא לבקש מכנסת ישראל לקבוע כי תהיה לו חסינות חבר כנסת בפני דין פלילי, הרי שעל מנת למנוע טענות בנושא ולמען ניקיון הדעת, לא אתנגד לדבר".
בכתב האישום החדש שהוגש הוצגה רשימת 330 העדים בתיקיו של נתניהו, ביניהם חברי כנסת ושרים. השמות הבולטים: ג'יימס פאקר, רון דרמר, יובל דיסקין, יריב לוין, איתן כבל, זאב אלקין, שלדון אדלסון, מירי אדלסון וציפי לבני.