רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1.5 ק"ג (6-8) חלקי עוף - משולשים ושוקיים
- מלח ופלפל שחור
- 2 בצלים, חצויים ופרוסים
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 גזרים גדולים, חתוכים לחתיכות באורך 1.5 ס"מ
- 4 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות באורך 2 ס"מ
- 1/2 כוס (125 מ"ל) יין לבן (או מים)
- 3 כפות קמח, מנופה
- 3 כוסות <a href="https://www.kikar.co.il/335196.html"> ציר מרק עוף</a> או מים עם מעט אבקת מרק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית טימין מיובש (או כל עשב תיבול אהוב אחר)
- 2 עלי דפנה
- 600 גרם תפוחי אדמה בייבי, בקליפתם - שטופים היטב (חצויים, אם הם גדולים)
אופן ההכנה:
1. בסיר קדרה גדול שמתאים גם לאפייה בתנור, מחממים את השמן על אש גבוהה. מוסיפים את העופות ומטגנים אותם עד להזהבה בהירה משני הצדדים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוציאים מהסיר.
2. לאותו הסיר, מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים במשך 2 דקות, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד דקה.
3. יוצקים מעל את היין, מערבבים ומגרדים את תחתית הסיר כדי לאחד את החתיכות החומות עם הרוטב. מבשלים במשך דקה עד שהנוזל מצטמצם.
4. מפזרים מעל את הקמח, מערבבים ומוסיפים את ציר המרק, רסק העגבניות, התימין ועלי הדפנה. מערבבים עד שהרסק נמס.
5. מסדרים את העופות על הרוטב כשהעור כלפי מעלה, שמרו שהוא לא ייגע ברוטב עד כמה שאפשר. מביאים לרתיחה ואז מכסים את הסיר, מסירים מהאש ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים במשך 45 דקות.
6. מוציאים מהתנור, מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מערבבים אותם ברוטב ודואגים שהעופות יהיו ממוקמים גבוה ככל הניתן, כדי שייצאו פריכים. מחזירים לתנור ללא המכסה למשך 40 דקות נוספות, עד שהעופות מקבלים גוון שחום עמוק, תפוחי האדמה רכים והרוטב סמיך. טועמים ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור, אם צריך.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות