היועץ המשפטי לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט החליט הערב (שני) שלא להתערב בשאלה האם ראש הממשלה בנימין נתניהו צריך להתפטר מתפקידו, בשל כתב האישום בחשד לשוחד, מרמה והפרת אמונים. באשר לנושא התפטרות מפקידו כשר בממשלה, הודיע היועמ"ש: "סוגיה זו תיבחן בהמשך".
מנדלבליט קיים היום דיון בנושא המשמעויות המינהליות-חוקתיות של ההחלטה להגיש כתב האישום נגד נתניהו. בדיון השתתף, בין היתר, פרקליט המדינה שי ניצן.
בהחלטתו כתב מנדלבליט: "אין כל נפקות מעשית להתפטרות ראש ממשלה בתקופת ממשלת מעבר. משכך, ברי כי במצב דברים של ממשלת מעבר, ממילא לא ניתן לומר שקיימת חובה משפטית על ראש ממשלה להתפטר מתפקידו זה. עמדה דומה אף ניתנה בשנת 1977 בחוות דעת מטעם היועץ המשפטי לממשלה דאז, פרופ' אהרן ברק".
לדבריו: "אשר לטענות לפיהן גיבוש כתב אישום עשוי, כשלעצמו, להקים עילה לנבצרות של ראש הממשלה ממילוי תפקידו, הובהר כי הוראות חוק-יסוד: הממשלה אינן מפרטות באופן ממצה את הנסיבות שעשויות להביא לנבצרות כאמור, ואלה אף טרם לובנו כל צרכן בפסיקת בית המשפט העליון.
" לשון החוק ותכליתו מכוונות בעיקרן למצב דברים בו מתקיימות נסיבות, סובייקטיביות או אובייקטיביות, השוללות באופן מעשי את המשך תפקודו של ראש הממשלה".
"נוכח האמור", מסכם היועמ"ש: "אף בנסיבות דנן, יש להותיר את סוגיית הנבצרות הזמנית במישור הציבורי-פוליטי ואין מקום בעת הזו לקביעה מטעם היועץ המשפטי לממשלה כי נבצר מראש הממשלה למלא את תפקידו".