לעוגת הטורט:
- 1 כוס (227 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- ½1 כוסות (298 גרם) סוכר מגורען
- 1 כוס לֶבֶּן (284 גרם)
- 6 חלבונים גדולים (213 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית שקדים
- ¼2 כוסות (271 גרם) קמח לבן, מנופה
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כפית מלח ים
לקרם:
- 1 כוס (227 גרם) חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 4 כוסות (454 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כפית תמצית שקדים
- 1/3 כוס (81 גרם) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות של 22X31 ס"מ בנייר אפיה ומשמנים אותו.
2. מכינים את העוגה: בקערת המערבל החשמלי המצוידת בוו לישה, מערבבים את החמאה והסוכר יחד, עד לקבלת בלילה קלילה ואוורירית, במשך כ-4 דקות.
3. בכוס מדידה לנוזלים גדולה, מקציפים יחד את הלֶבֶּן, החלבונים, תמציות הווניל והשקדים. בקערה בינונית טורפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, עד לאיחוד.
4. מוסיפים 1/3 מתערובת הקמח למיקסר ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים מחצית מתערובת הלֶבֶּן ומערבבים לאיחוד. מגרדים את הקערה היטב.
5. חוזרים על תהליך זה, לסירוגין, עם החומרים היבשים והרטובים, עד לשילוב כל המרכיבים. מגרדים את דפנות הקערה היטב כדי להבטיח שהבלילה הומוגנית.
6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות המוכנות ומחליקים לשכבה אחידה. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, במשך 25-30 דקות.
7. מצננים בתבנית לחלוטין. משתמשים בסכין משוננת כדי ליישר את פני השטח של כל עוגה כדי ליצור משטח ישר לגמרי.
8. מכינים את הקצפת: בקערת המערבל החשמלי, שמים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת בלילה קלילה ואוורירית, במשך כ-4 דקות. מוסיפים את תמציות הוניל והשקדים ומערבבים יחד.
9. כשהמערבל פועל, מוסיפים את השמנת בזרם איטי ויציב, עד לאיחוד טוב.
10. מניחים את אחת מהעוגות על מעמד לעוגה. מורחים על העוגה כ-1 כוס קרם ומשטחים לשכבה אחידה. מניחים מעל את העוגה השנייה. מצפים את העוגה בשלמותה בקרם ומקשטים עם שאריות הקרם בעזרת זילוף.