ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע, סמוך לכניסת השבת, על החלטתו למנות את ח"כ נפתלי בנט לתפקיד שר הביטחון. הסיעות מתאחדות בכנסת. באופוזיציה תוקפים: קומבינה ותרגיל בזוי. ח"כ איילת שקד נותרה ללא תפקיד.
בהודעה שהוציא נתניהו, דקות לפני כניסת השבת, נאמר: "ראש הממשלה נתניהו ויו"ר הימין החדש נפתלי בנט נפגשו הבוקר במשרד ראש הממשלה. ראש הממשלה הציע לבנט למנותו לשר ביטחון, ונפתלי בנט קיבל את ההצעה. המינוי יובא לאישור הממשלה בישיבת הממשלה הקרובה.
"בנט הסכים שבמידה ותוקם ממשלה חדשה כגון, ממשלת אחדות רחבה או ממשלה צרה, ימונה אדם אחר לתפקיד שר הביטחון".
באשר לאיחוד הסיעות נאמר: "השניים גם סיכמו שמפלגות הליכוד והימין החדש יקימו באופן מיידי סיעה משותפת בכנסת ה-22 (לפי המודל של הליכוד-ישראל ביתנו בכנסת ה 19) ומתחייבים לפעול ביחד כסיעה משותפת לאורך כהונת הכנסת הנוכחית".
ח"כ איילת שקד התייחסה לעובדה שנותרה ללא תפקיד וכתבה בטוויטר: "נתניהו הציע לנו שני תיקים מהתיקים הפנויים: חקלאות, תפוצות ורווחה או רק ביטחון. בהחלטה משותפת סיכמנו שבנט ימונה לשר ביטחון עד שתוקם הממשלה. אני משוכנעת שזה נכון לטובת מדינת ישראל".
באופוזיציה תקפו את המינוי. ב'כחול לבן' אמרו: "במקום לקדם את הממשלה שהעם בחר ורוצה נתניהו ממשיך לבצר את בלוק החסינות ולהתבצר בו. מינוי 'חניך תורן' לתפקיד שר הביטחון הוא מעשה לא ראוי למערכת הכי רגישה במדינה ולמדינת ישראל. כרגיל, אצל נתניהו המינוי הציני של בנט נעשה מתוך אינטרס פוליטי צר ואישי ולא מתוך הסתכלות על טובת מערכת הביטחון ומדינת ישראל. למדינה מגיע ראש ממשלה ששם את ישראל לפני הכל. כחול לבן תמשיך לחתור להקמת ממשלה בכלל וממשלת אחדות בפרט".
מ'מחנה הדמוקרטי' תקפו את המינוי: "הוא אינו בוחל בשום קומבינה ובשום תרגיל בזוי כדי להיאחז בכסאו ולחמוק ממשפט. מינוי שרים בממשלת מעבר הוא פסול ובלתי-דמוקרטי. זו עוד חוליה בשורה של צעדים מושחתים במסעו של נתניהו להרס הדמוקרטיה הישראלית. מינוי בנט לתפקיד שר הביטחון אינו ראוי ומוכיח כי לנתניהו אין קווים אדומים.
"הוא אינו מתחשב בדבר - בוודאי לא בטובת המדינה - בשלטונו המופקר. לנוכח מהלכיו המופקרים של נתניהו והתקפותיו על שלטון החוק, על בני גנץ לפעול ביתר שאת להקמת ממשלה שתסיים את כהונת נתניהו ותעלה את ישראל על דרך הישר".
מנגד, השר צחי הנגבי, בכיר 'הליכוד', הודה כי המהלך נועד בכדי למנוע התפוררות של גוש ה-55: "המינוי הצפוי הוא מהלך פוליטי, ככל מינוי קואליציוני של שר בדרג בכיר. בדיוק כך מונה גם אביגדור ליברמן לשר הביטחון לפני מספר שנים, מתוך עניין פוליטי להרחיב את הממשלה הצרה שהתקשתה לתפקד עם 61 חכי"ם".
לדבריו: "ודאי שיש לנו עניין לשמור על לכידותו של גוש התומכים בנתניהו שמונה 55 חברי כנסת, ולמנוע מצב שבו חלק ממנו יחברו לכחול לבן".