לכרוב הניצנים:
- 3 כוסות כרוב ניצנים טרי, ללא קצוות ועלים צהבהבים
- 3 כפות שמן זית
- מלח
לדלעת הקלויה:
- 700 גרם דלעת קלופה, ללא גרעינים וחתוכה לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות סירופ מייפל
- 1/2 כפית קינמון טחון
לתוספות:
- 1 כוס חמוציות מיובשות
- 1 כוס אגוזי פקאן קלויים
- 2-4 כפות סירופ מייפל - לא חובה
אופן ההכנה:
הכנת כרובי הניצנים:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות עם כף אחת משמן הזית.
2. פורסים את הכרובים לשניים. בקערה בינונית, מערבבים היטב את הכרובים, 2 הכפות הנותרות משמן הזית והמלח (לפי הטעם). מניחים על התבנית המרופדת בנייר אפיה, כשהצד החתוך כלפי מטה.
3. צולים בתנור בחום של 200 מעלות, במשך 20-25 דקות. במהלך 5-10 הדקות האחרונות של הצלייה, הופכים אותם. הצדדים החתוכים צריכים להיות חרוכים בצורה חלקית אך לא מושחרים.
הכנת הדלעת:
4. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות עם כף אחת משמן הזית.
5. בקערה בינונית, מערבבים היטב את קוביות הדלעת, כף אחת משמן הזית, סירופ המייפל והקינמון. מניחים את הדלעת בשכבה אחת על תבנית האפיה.
6. אופים במשך 20-25 דקות. הופכים פעם אחת באמצע האפיה, עד שהדלעת מתרככת.
7. מרכיבים את המנה: בקערה גדולה משלבים את כרובי הניצנים הקלויים, הדלעת הקלויה, אגוזי הפקאן והחמוציות.
(אופציונלי): לקבלת מתיקות רבה יותר, מוסיפים 2 או 4 כפות של סירופ מייפל ומערבבים היטב.