לעוגיות:
- ½ כוס + 3 כפות (100 גרם) קמח דוחן, מנופה
- ½ כוס + 2 כפות (83 גרם) עמילן טפיוקה
- ½ כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח כשר
- ¾ כפית קינמון
- ½ כפית אגוז מוסקט טחון
- ¼ כפית זנגביל טחון
- קמצוץ שום טחון
- 6 כפות חמאה לא מלוחה, מרוככת
- ½ כוס סוכר קנים
- 3 כפות מחית דלעת
- ¾ כפית תמצית וניל
- 1 ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
- ½ כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
- ¾ כוס + 2 כפות (100 גרם) קמח שקדים משובח, מנופה
לציפוי הסוכר והקינמון:
- ¼ כוס סוכר קנים
- 2 כפיות קינמון טחון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה לעוגיות בנייר פרגמנט.
2. בקערה בינונית מקציפים יחד את קמח השקדים, קמח הדוחן, עמילן הטפיוקה, הסודה לשתייה, המלח והתבלינים. מניחים בצד.
3. בקערת המיקסר, מקציפים את החמאה והסוכר במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף רך ואוורירי, במשך 3-5 דקות.
4. מוסיפים את מחית הדלעת ותמצית הווניל ומקציפים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצה ומקציפים רק כדי לאחד את התערובת.
5. כאשר המערבל עובד בעצימות נמוכה, מוסיפים לאט לאט את החומרים היבשים, מערבבים עד לשילוב פשוט, מקפלים פנימה את הצדדים לפי הצורך. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים רק עד להפצה אחידה.
6. בקערה קטנה מערבבים יחד את ציפוי הסוכר והקינמון.
7. יוצרים מהבצק כדורים, מגלגלים כל עוגיה בציפוי ומניחים על התבנית המוכנה במרווח של 5 סנטימטרים זו מזו. חוזרים על הפעולה עד לסיום כל בצק העוגיות.
8. אופים את העוגיות במשך 11-12 דקות, עד שהן מתייצבות מעט, אך עדיין רכות מאוד (הן יראו מעט אפויות לאחר היציאה מהתנור, אך הן יסיימו להיעשות כשהן יתקררו). נותנים להן להתקרר לחלוטין על תבנית האפייה לפני שמעבירים אותן לכלי אחסון.