לעוגיות:
- 140 גרם (1 כוס) קמח לבן, מנופה
- 100 גרם אגוזי לוז טבעיים / פקאן / שקדים, קלופים
- 50 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית נס קפה / אבקת אספרסו
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 כף חלב קר
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד חלב
- 1 כף שמן קנולה
- 2 כפות אגוזי לוז / פקאן / שקדים, קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. במעבד מזון עם להב מניחים את כל המצרכים מלבד החמאה והחלב. מעבדים הכל לאבקה דקה.
2. עוצרים את מעבד המזון ומוסיפים את החמאה והחלב. מעבדים בפולסים קצרים בלבד, לאיחוד. לקבלת גושי בצק אחידים, מעבדים בידיים.
3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מגלגלים כל חלק לנקניק קטן וסוגרים לצורת סער.
4. מניחים את העוגיות על מגש המרופד בנייר אפיה, עם מרווחים ביניהן ואופים במשך 10 דקות בלבד (בודקים שהעוגיה זהובה בתחתית. אם לא, אופים עוד 2 דקות.)
5. מצננים לחלוטין ולבינתיים מכינים את השוקולד לציפוי: ממסים במיקרוגל את שוקולד החלב בפולסים קצרים. להמסה חלקה ומבריקה מוסיפים את השמן. מערבבים ומעבירים לכוס צרה ונוחה לטבילה.
6. טובלים כל מחצית עוגיה ומפזרים מעליה את האגוזים.
הערות:
1. העוגיות מתקשות בטמפרטורת החדר.
2. ניתן לוותר עלי ציפוי השוקולד ולפדר באבקת סוכר.