מה אוכלים היום?

שוברים שגרה: מתכון פתיתים וירקות צבעוניים

מנה שאפשר לאכול קר או חם, בלי לפספס את הטעם המיוחד שלה: מתכון להכנת פתיתי אורז עם תירס, קוביות קישואים וגבינת פטה בתיבול נענע מרענן. הרמוניית טעמים מפתיעה ונהדרת לגיוון שגרת הבישולים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מיוחד. פתיתים עם תירס, קישואים ופטה (צילום: שלומי כהן)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות פתיתי אורז סוגת
  • 1/2 1 כוסות גרגרי תירס
  • 2 קישואים
  • 3 כוסות מים רותחים + 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
  • 1 כף נענע טריה קצוצה
  • שמן זית כתית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מנת פתיתים צבעונית:

רגע לפני: אין חגים באופק, המטבח נכנס לשגרה קבועה ולכן כדאי להכין את המנה הזו, שתחזיר לכם את ההשראה: מתכון להכנת פתיתים עם תירס, קוביות קישואים וגבינת פטה בתיבול נענע מרענן. הרמוניית טעמים מפתיעה ונהדרת לגיוון שגרת הבישולים.

• מקלפים את הקישואים וחותכים לקוביות קטנות.

• מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, ומטגנים את קוביות הקישואים עם קמצוץ מלח, עד להשחמה.

• מוסיפים כף שמן זית למחבת ואת התירס עם מעט מלח ומטגנים יחד במשך 3-4 דקות, תוך ערבוב מידי פעם בכף עץ.

• מוציאים את הירקות מהמחבת ומניחים בכלי נפרד.

• מרתיחים בסיר 3 כוסות מים עם כף אבקת מרק בטעם עוף.

• מוסיפים למחבת בה טוגנו הירקות 2 כפות שמן ומטגנים את פתיתי האורז במשך 3 דקות, תוך בחישה מתמדת.

• יוצקים למחבת את המים הרותחים ו-3/4 כפית מלח, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15-20 דקות. מידי פעם מערבבים. כשהנוזלים נספגים בפתיתים, מסירים מהאש.

רגע האיחוד: מערבבים בכלי הגשה את הפתיתים, התירס הקישואים וקוביות הפטה. מתבלים במיץ לימון, נענע ומלח ופלפל לפי הטעם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות