רכיבים
- 1/2 1 כוסות פתיתי אורז סוגת
- 1/2 1 כוסות גרגרי תירס
- 2 קישואים
- 3 כוסות מים רותחים + 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
- 1 כף נענע טריה קצוצה
- שמן זית כתית
- 1 כפית מיץ לימון
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מנת פתיתים צבעונית:
רגע לפני: אין חגים באופק, המטבח נכנס לשגרה קבועה ולכן כדאי להכין את המנה הזו, שתחזיר לכם את ההשראה: מתכון להכנת פתיתים עם תירס, קוביות קישואים וגבינת פטה בתיבול נענע מרענן. הרמוניית טעמים מפתיעה ונהדרת לגיוון שגרת הבישולים.
• מקלפים את הקישואים וחותכים לקוביות קטנות.
• מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, ומטגנים את קוביות הקישואים עם קמצוץ מלח, עד להשחמה.
• מוסיפים כף שמן זית למחבת ואת התירס עם מעט מלח ומטגנים יחד במשך 3-4 דקות, תוך ערבוב מידי פעם בכף עץ.
• מוציאים את הירקות מהמחבת ומניחים בכלי נפרד.
• מרתיחים בסיר 3 כוסות מים עם כף אבקת מרק בטעם עוף.
• מוסיפים למחבת בה טוגנו הירקות 2 כפות שמן ומטגנים את פתיתי האורז במשך 3 דקות, תוך בחישה מתמדת.
• יוצקים למחבת את המים הרותחים ו-3/4 כפית מלח, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15-20 דקות. מידי פעם מערבבים. כשהנוזלים נספגים בפתיתים, מסירים מהאש.
• רגע האיחוד: מערבבים בכלי הגשה את הפתיתים, התירס הקישואים וקוביות הפטה. מתבלים במיץ לימון, נענע ומלח ופלפל לפי הטעם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!