

איך מבטלים חשבונית מס?
אם אתם בעלי עסק עצמאי בישראל שאינו עוסק מורשה - כנראה שהוצאתם לא מעט חשבוניות מס בחייכם (אנחנו מקווים שהוצאתם אפילו הרבה, על סכומי ענק!). יכול להיות שמתישהו, מסיבה כלשהי, מצאתם את עצמכם במצב שבו אתם נאלצים לבטל חשבונית מס ולא כל כך ידעתם איך עושים את זה ואם בכלל מותר לעשות את זה. אנחנו כאן כדי לעשות לכם סדר בכל הנושא :)
נתחיל מהבסיס - מהי בכלל חשבונית מס?
חשבונית מס היא בעצם ההוכחה לכך שבוצעה עסקה כלשהי ביניכם לבין הלקוחות שלכם. זוהי בעצם דרישת התשלום שלכם מול מי שצורך את השירות או המוצר שאתם מציעים, ואתם מחויבים להוציא אותה בגין כל עסקה שאתם מבצעים.
אילו פרטים מכילה חשבונית המס?
חשבונית מס תקינה צריכה להכיל את הפרטים הבאים:
-
פרטי בעל העסק
-
פרטי הלקוח
-
תאריך ביצוע העסקה
-
מספר סידורי של החשבונית
-
פרטי העסקה
-
סכום התשלום המלא (כולל מע"מ)
לחשבונית המס צריכים להפיק שני עותקים, המקור הולך ללקוח, העותק נשאר אצלכם.
למה זה עלול להיות בעייתי לבטל חשבונית מס?
חשבונית מס היא מסמך חשבונאי שיש לו משמעות משפטית אל מול רשויות המיסים. כלומר, הפקת חשבונית מס מתעדת עסקה והכנסה שמגיעה לעסק. עבור אותה עסקה יש להעביר לרשויות תשלום מע"מ (מס ערך מוסף) בסכום שמצוין באותה החשבונית.
אם כך, שלא כמו חשבון עסקה, לחשבונית מס יש משמעות חשבונאית והיא לא מסמך שניתן פשוט להפיק ולהתעלם ממנו אם הוא נעשה בטעות או בצורה לא נכונה. רשויות המיסים מסתמכות על חשבוניות המס בקביעת מחזור העסק, כמות המיסים שעלינו לשלם להם ועוד. ביטול יכול ליצור אי דיוקים ופערים בדיווחי המס ולכן יש לבצע אותו על פי הכללים כדי למנוע בעיות אפשריות מול הרשויות.
אז אם כך - מה עושים אם צריך לבטל את חשבונית המס?
במקרה שהעסקה שסגרתם עם הלקוח בוטלה, או שהסכום שעליו סיכמתם השתנה, אתם לא יכולים פשוט להתעלם או לגנוז את חשבונית המס. במקום זה תצטרכו להוציא מסמך חשבונאי אחר שנקרא חשבונית זיכוי. חשבונית הזיכוי צריכה להיות על סך סכום שזהה לחשבונית המס.
בעידן הדיגיטלי של היום, רבים מהאנשים משתמשים במערכת דיגיטלית להפקת מסמכים חשבונאיים. במקרה שאתם עושים שימוש באחת מהמערכות הללו, ביטול חשבונית המס נעשה בצורה פשוטה ומהירה - לפעמים תוך קליק אחד בלבד.
אז שיהיה לכם המון בהצלחה, ושלא תצטרכו לבטל חשבוניות לעולם!