עוגות בניחוח חורפי

כשהגשם דופק בחלון, הפיג'מות המחממות נשלפות ואתם מוכנים ומוזמנים להתכרבל עם ספר טוב וספל תה מהביל, אין שידוך טוב יותר מאלה מאשר יחד עם עוגה ביתית חמה וטרייה שאפיתם לגמרי בעצמכם (TUFK)

| מקודם |
אילוסטרציה (צילום: pixabay)

אין ספק, יש משהו בעונת החורף שהופך את השהות במטבח לנעימה יותר, את האפייה למנחמת יותר ואת הטעמים כולם להרבה יותר מדויקים וטעימים. וכן, זה אומר שגם אם תכינו את אותה העוגה בדיוק בלהט הקיץ ותאפו אותה באותה הדרך בדיוק כשהטמפרטורות צונחות – היא תהיה טעימה הרבה יותר בחורף. מוזמנים לנסות אותנו, ולהתפנק עם כמה רעיונות לעוגות בניחוח חורפי.

הקלאסית: עוגת שוקולד חמה

כן, אנחנו יודעים, עוגת שוקולד היא הפינוק האולטימטיבי בכל עונות השנה, אך בחורף היא התגשמות כל המשאלות כולן. במקום להכין עוגת שוקולד בחושה סטנדרטית (וטעימה, ללא ספק!), השקיעו בעוגת שוקולד בלגית חמה, כזו שכשהיא פוגשת כפית, היא נמסה בצלחת וגומלת לכם בשלוליות שוקולד לוהטות. תוכלו להוסיף לבלילת העוגה גם תבליני חורף חמים, כמו קמצוץ של פלפל קאיין שייתן טוויסט מעניין לטעם, כזה המזכיר בטעמיו שוקו חם מקסיקני מסורתי. להיט מובטח!

הפירותית: עוגת תפוחים עם זילוף דבש ונגיעת וויסקי

אוהבים סיידר חם? בואו לשדרג את נוכחותו בחייכם והכינו עוגת תפוחים, בה הכוכבים הראשיים הם מניפות תפוחים דקיקות, בצק תפוח וזהוב ושתי תוספות שהופכות את המאפה לחורפי במיוחד – נגיעת וויסקי וזילוף דבש. הוויסקי, שידוע בתכונותיו המחממות, יהיה חבר נהדר לכוס התה שתכינו עם העוגה הזו, וריח התפוחים שיתפשט בחלל הבית יזכיר לכם מדוע חורף זו העונה הטובה מכולן.

הבריאה: עוגת גזר וקינמון

כולנו יודעים לדקלם עד כמה גזר בריא לעיניים, אך האם ידעתם שגם לקינמון יש סגולות בריאותיות נהדרות? הקינמון הוא רכיב מעולה לחיזוק המערכת החיסונית, הוא מסייע לבעיות עיכול שונות, עוזר לאיזון סכרת והורדת רמת הסוכר בדם והוא אפילו ידוע כמשכך כאבים, בייחוד כאבי מפרקים. הוסיפו לכך את העובדה שאין תבלין חורפי נהדר כמוהו ושהוא משתלב נהדר עם הגזר המתקתק, ותקבלו עוגה חורפית חמימה שאי אפשר לעמוד בפניה. כדי להוסיף לחגיגת הבריאות והטעם הזו, העדיפו להשתמש בקמחים מלאים ולהפחית בכמויות הסוכר.

פינוק אמיתי: עוגת שיש

עוגת שיש נולדה במטרה אחת – לשמח לנו לא רק את הבטן, אלא גם את העיניים. הספירלות היפהפיות הנוצרות בעוגה והשילוב בין שלל הטעמים שניתן ליצור באמצעות התוספת הקטנה אך המשמעותית של השיש, הופכת את העוגה הזו לאחת ההמצאות הכי יפות שהגיעו לעולם. כדי ליצוק טעמים חורפיים לעוגת השיש שלכם, תוכלו לבחור בבסיס עוגה בטעמי תפוז עדינים ולשייש את העוגה באמצעות שילוב של טעמים חמים, כמו חלווה מתקתקה, קרם פקאן או שוקולד אגוזי נפלא.

כמו בקנדה: עוגת מייפל

ביס אחד מעוגת המייפל שהכנתם – והופס! נחתתם ביער מושלג בלב קנדה, כשעצים נישאים משמשים לכם לתפאורה ואתם חנוטים בבגדי פרווה מחממים. עשינו לכם חשק? בואו נגרום לכם להתאהב עוד יותר בעוגה הזו – היא פשוטה להפליא להכנה! למעשה, עוגות המייפל הטובות ביותר מקבלות את טעם המייפל רק לאחר האפייה, כשמזלפים עליהם מהררי הנוזל הדביק והמתוק, והמאפה סופח אליו אותו באהבה. אם אתם רוצים להכין עוגת מייפל נהדרת עוד יותר, השתמשו במייפל אמיתי, המורכב מרכיב אחד בלבד.

מהקריביים אל החורף: עוגת ג'מייקה ג'ינג'ר עם חמאת רום

היא ספוגית, עשירה בטעמי ג'ינג'ר, חמאה, סוכר חום ותבלינים חמים, כמו קינמון וציפורן, והיא הופכת לחורפית במיוחד בזכות המרכיב הסודי שלה – רום חריף שיחמם לכם את היום. בקיצור, סמכו על הג'מייקנים שהם יודעים איך לשמוח גם כשקר בחוץ ורוצו לרקוח מטעמים נפלאים!

תמיד טעימה: עוגת שמרים

השמרים הנחים באיטיות ומתפתחים לאיטם, המאפה התופח ומתפקע מרוב טעמים נהדרים והמילוי הנהדר הם רק חלק ממה שהופך את עוגת השמרים לפינוק אמיתי בכל שעות היום – עם הקפה הראשון של הבוקר, עם התה בערב וגם סתם כך, כשמתחשק לנו לשדרג את יום החורף הקר ולהתחמם עם מאפה תוצרת בית. עוגת השמרים שלכם תשמח לערות לחיקה כל מילוי בו תבחרו, החל ממרח שוקולד קלאסי או נוטלה אגוזי ועד לטעמי חלווה, לוטוס, ממרח אוריאו ושלל טעמים נוספים.

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות