שף: נטלי לוין
מצרכים:
3 ביצים L
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
160 גרם (1/2 כוס) סילאן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
125 מ"ל (1/2 כוס) קפה מוכן, פושר
210 גרם (כוס וחצי) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
150 גרם שוקולד פרה מריר, קצוץ גס
100 גרם פקאנים קצוצים גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סילאן, מלח, וניל, שמן וקפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים 100 גרם מכמות השוקולד הקצוץ ואת הפקאנים ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים עד 3/4 מגובהם.
מפזרים את יתרת השוקולד הקצוץ בחלק העליון של המאפינס.
אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים, תופחים ומתייצבים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין ומגישים.