סלט טבולה פתיתים קליל
כשמתחשק משהו קליל, כשלא רוצים לעמוד הרבה זמן במטבח, אחרי שאכלנו המון, זה הזמן להכין סלט טבולה בריא, מרענן ומחזק
4 מנות
רשימת המצרכים:
לסלט:
1/2 חבילת פתיתים אסם
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור נענע
1 צרור כוסברה
3 גבעולי סלרי
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1 חופן שקדים מולבנים (מושחמים במחבת)
לרוטב:
מיץ מחצי לימון
שמן זית לפי הטעם
מלח
הכנה:
מבשלים את הפתיתים עד ריכוך במים. מסננים ומצננים אותם.
קוצצים את כל הירוקים ומניחים בקערה, מוסיפים את הפתיתים, החמוציות והשקדים.
מוסיפים מלח, שמן ולימון ומערבבים היטב.
צילום: שרית גופן | סטיילינג והכנה: ענת לבל
קוסקוס רויאל – דודו בן שמחון
מנה עדינה ומלכותית של קוסקוס ומרק עם המון ירקות, גרגירי חומוס ותיבול מתקתק
8 מנות
רשימת המצרכים:
2 שקיות קוסקוס אסם
לירקות:
2 גזרים פרוסים למקלות ארוכים
2 קישואים פרוסים למטבעות
4 חתיכות דלעת
2 בטטות חתוכות לפלחים
1 כרוב קטן חתוך לרבעים
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות
1 צרור עלי סלרי
1 ראש סלרי חתוך למקלות
1 כוס גרגירי חומוס מושרים
לתיבול:
1 כף קינמון
1 מקל קינמון
5 כפות סוכר
1 כוס צימוקים
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף אסם
4 שזיפים מיובשים
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות בגב האריזה, מכסים במגבת ומניחים בצד.
מסדרים את הירקות בסיר ומפזרים מעליהם את התבלינים, הצימוקים, גרגירי החומוס והשזיפים.
מכסים במים ומביאים לרתיחה כ - 10 דקות.
מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה וחצי עד התרככות הירקות.
מסדרים את הקוסקוס בקערת הגשה עמוקה, יוצרים במרכז גומה ומסדרים בה את הירקות, גרגירי החומוס והרוטב.
צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל | הכנה: בת חן דיאמנט