כיכר השבת
בפוליטיקה, במוזיקה ובתקשורת

אלו הם 'אנשי השנה' של גולשי 'כיכר השבת'

עשרות אלפי גולשים נענו לאתגר ובחרו את אנשי השנה שלהם - לשנת תשע"ט, בשלוש קטגוריות: בפוליטיקה, במוזיקה ובתקשורת • הקרב הצמוד הוכרע ואלו הם הנבחרים ל'אנשי השנה' (אקטואלי)

|
57
|
(צילום: פלאש 90 ויח"צ)

ימים ספורים לפני נעילת שנת תשע"ט, יצא 'כיכר השבת', האתר החרדי המוביל בעולם, בסקר מיוחד לבחירת אנשי השנה שלכם, הגולשים - בשלוש קטגוריות: בפוליטיקה, במוזיקה ובתקשורת.

עשרות אלפי גולשים נענו לאתגר והשתתפו בבחירת אנשי השנה שלהם, כעת, לאחר שקלול אלפי הקולות ובתום קרב צמוד, נפלה ההכרעה.

'כיכר השבת' שמח להציג את אנשי השנה שלכם - שלושת הנבחרים הראשונים בכל קטגוריה.

אנשי השנה בפוליטיקה

(צילומים: מרים אלסטר, נועם רבקין פנטון - פלאש 90 וחיים גולדברג - כיכר השבת)

במקום הראשון - יו"ר ש"ס, שר הפנים אריה דרעי

זו הייתה שנה עמוסה ליו"ר מפלגת ש"ס השר אריה דרעי. מחד, שנה עם אירועים משמחים, ומאידך, כאלו שקצת פחות נעימים. בתחילת השנה ספג דרעי מפלות בחלק מהערים בבחירות המקומיות, כאשר הפסיד את ראשות הערים אלעד ובית שמש. במקביל, לאורך השנה התמודד דרעי עם חקירות משטרה והדלפות על "כתב אישום". לצד זאת, רשם דרעי הישגים בשתי מערכות בחירות לכנסת, בראשונה קיבלה ש"ס שמונה מנדטים ובשנייה תשעה - עם יותר מ-330 אלף קולות. בסיומה של השנה ולאחר ש"סכנת אלי ישי" הפוליטית נמוגה, יצא למהלך של שלום עם תחנת הרדיו 'קול ברמה'.

במקום השני - ראש הממשלה בנימין נתניהו

בפער קטן ממש, אחרי דרעי ניצב ראש הממשלה בנימין נתניהו שהוביל את ישראל בשנה החולפת לשתי מערכות בחירות. בסבב הראשון הביא נתניהו את "הליכוד" לזכייה ב-35 מנדטים. ב-20 ביולי הפך לראש ממשלת ישראל, שכיהן במשך התקופה הארוכה ביותר, אך בסבב הבחירות השני הקסם התמוגג ו"הליכוד" קיבלה רק 31 מנדטים - למרות החיבור עם "כולנו" שעל הנייר היה שווה 39 מנדטים, יחד. בשנה זו הודיע היועץ המשפטי לממשלה כי החליט לשקול העמדה לדין של נתניהו, בכפוף לשימוע. ביחסי החוץ רשם נתניהו הישג אדיר לאחר שהנשיא טראמפ חתם על צו להכרה אמריקאית בריבונות ישראלית על רמת הגולן.

במקום השלישי - יוסי דייטש

איש אגודת ישראל פתח את שנת תשע"ט כמועמד החרדי היחיד לראשות העיר ירושלים. בבחירות הגיע דייטש למקום הרביעי עם 17.01% מקולות המצביעים, ולא עלה לסיבוב הבחירות השני. במהלך הבחירות קצר דייטש שבחים רבים על היותו ממלכתי וזהיר בכבוד מתנגדיו, למרות היריבות הקשה. לאחר הבחירות, התאושש דייטש מההפסד והצטרף לקואליציה של משה ליאון, והחל לכהן כסגן ראש העירייה וכאחראי על שיפור פני העיר תחת ראש העיר.

אנשי השנה במוזיקה

(צילומים: יח"צ וחיים גולדברג - כיכר השבת)

במקום הראשון - ישי ריבו

הזמר והיוצר שחגג השנה יום הולדת 30, ניצח בסקר בפער אדיר והפך לאחד האמנים המשפיעים במוזיקה הישראלית כולה. סבבי ההופעות שלו הם מהמצליחים בישראל, בשורה אחת עם האמנים הגדולים ביותר בישראל. ריבו הוציא השנה את הלהיט 'הלב שלי' וזכה לעשרות מיליוני צפיות בערוץ היוטיוב שלו לצד תארים והכרה בכל כלי התקשורת כאחד האמנים המובילים. ריבו הוציא בסוף השנה את אלבומו הרביעי 'אלול תשע"ט' שזכה לשבחים רבים.

במקום השני - מוטי שטיינמץ

מוטי שטיינמץ הפך השנה לאחד האמנים החסידיים המוכרים ביותר, דווקא בגלל הופעה שכמעט התבטלה. הסערה סביב ההפרדה במופע בין הזמנים בעפולה ובחיפה, הביא להשמעות רבות של שטיינמץ בכל כלי התקשורת בישראל, חלקם גילו אותו לראשונה בעקבות הסערה.

במקום השלישי - נפתלי קמפה

הזמר והיוצר חגג השנה את אלבום הבכורה שלו, שהפך במהירות רבה להצלחה גדולה. רבים מתוך שירי האלבום חדרו עמוקות לעולם הישיבות ומושרים בפי כל. שירו המרגש "בעבור אבותינו" אותו הלחין עם המעבד והיוצר אלי קליין הפך לשיר מסיבות סידור, לצד שירים נוספים מהאלבום.

אנשי השנה בתקשורת

(צילומים: הדס פרוש, פלאש 90 וכיכר השבת)

במקום הראשון - עמית סגל

המנצח בפער אדיר, הפרשן הפוליטי בחדשות 12. סגל נחשב לבכיר הפרשנים בישראל. מוכשר, חד, ללא משוא פנים, ללא מורא. עוקבים אחריו מאות אלפים כשהציוצים שלו לא אחת מעוררים סערות של ממש. בשנה האחרונה ספג סגל הרבה אש מחבריו לתקשורת. כשכל חטאו היה שהביע לעתים את דעתו האישית.

במקום השני - אבי מימרן

איש תקשורת ומגיש המהדורה המרכזית ברדיו 'קול חי'. בשנה זו יותר משנים עברו גילה מימרן צד נוסף באישיותו. מלבד היותו איש רדיו, ליווה מימרן את מאבקם של ילדי החינוך המיוחד כאב לילד מיוחד. מימרן עוסק בנושאים שהתקשורת ממעטת לעסוק בהם בפומבי, כגון האפליה בחברה החרדית ויחס החברה החרדית לבעלי מוגבלות.

במקום השלישי - מנחם טוקר

שדרן רדיו 'קול חי' ומגיש תכנית טלוויזיה בערוץ 13. אם יש שדרן שמצליח להמציא את עצמו מחדש בכל הזדמנות הוא מנחם טוקר. "מלך הרדיו החרדי" כונה טוקר לא פעם. זו הייתה שנה עמוסה עבורו, לצד תכנית "הקול הבא" אותה הוביל, הנחיית אירועים בולטים במגזר החרדי והחזרה לשדר את תכנית 'חסידישקייט' המיתולוגית בגלגול החדש שלה.

תזכורת - המועמדים

בקטגוריית הפוליטיקה, התמודדו 12 אישים שבלטו השנה בזירה הפוליטית - הארצית והמקומית: בני גנץ, בנימין נתניהו, אריה דרעי, משה גפני, יעקב ליצמן, יוסי דייטש, משה ארבל, יצחק פינדרוס, מנחם אליעזר מוזס, אביגדור ליברמן, עליזה בלוך ורון קובי.

בקטגוריית המוזיקה, התמודדו עשרה מוזיקאים: שולי רנד, ישי ריבו, נפתלי קמפה, מרדכי בן דוד, שרולי ונתנאל, מוטי שטיינמץ, ליפא שמעלצר, אלי קליין ואיצי ברי, שלמה כהן ושלום למר.

בקטגוריית התקשורת, התמודדו תשעה אנשי תקשורת בולטים: יעקב ריבלין, אבי מימרן, דוד חכם, משה גלסנר, שמעון ברייטקופף, מני גירא, מנחם טוקר, ביתאן-גרוזמן ועמית סגל.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

57 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

32
בחרתם בדרעי יותר מנתניהו???????????
יאיר
כן יאיר נתניהו , למקרה שלא שמת לב זה אתר חרדי - ואריה דרעי הפתיע בבחירות השנה .אם היינו ליכודניקים מושבעים אני הייתי מבינה שביבי בראש אבל אנחנו לא .
656
31
אין על ישי ריבו
משהי
30
ישי ריבו-ברור!!! עמית סגל-בסדר אריה דרעי???-מאן דכר שמיה?!
לא משנה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות