הניסיון של המדינה להחיות את הפריפריה ככל הנראה עדיין לא הצליח סופית. דו"ח חדש של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חושף כי עדיין ישנם פערים גדולים בתחום הרווחה, התעסוקה והבריאות בין יישובי מרכז הארץ ליישובים בפריפריה שמשתרכים הרבה מאחור.
הנתונים בדו"ח נכונים לסוף שנת 2017 ומהם עולה כי 39.2% מהישראלים גרים ביישובים המוגדרים מרכזיים מאוד, 20.3% גרים ביישובים המוגדרים מרכזיים. כלומר, כ-60% מהישראלים גרים ביישובים מרכזיים או מרכזיים מאוד. לעומת זאת, 20.7% מתגוררים ביישובי "ביניים", 17.7% ביישובים פריפריאליים ו-2% ביישובים הזוכים להגדרה של פריפריאליים מאוד.
אם מחפשים את נקודת האור היא נמצאת בתחום החינוך שם ליישובי הפריפריה דווקא יש יתרון. בלמ"ס מצאו כי ביישובים מרכזיים מאוד יש יחס של 10 תלמידים למורה, לעומת 7.6 תלמידים למורה ביישובים פריפריאליים מאוד.
כצפוי, אחוז התעסוקה נמוך יותר ביישובים פריפריאליים עומד על 56.7% בלבד, לעומת 65.3% ביישובים מרכזיים ו-64.6% ביישובים מרכזיים מאוד. בנוגע לאבטלה, 5% מהתושבים המשתייכים לכוח העבודה ביישובים המוגדרים פריפריאליים מובטלים, לעומת כ-4% ביישובים מרכזיים ומרכזיים מאוד.
ההכנסה של משקי בית יהודיים ביישובי הביניים היא 19,490 שקלים ברוטו לממוצע לחודש, ביישובים המרכזיים 23,036 שקלים וביישובים מרכזיים מאוד 22,035. באופן מעניין למרות נתוני האבטלה המעט גבוהים יותר, ההכנסה חודשית ממוצעת ברוטו של משק בית של משפחה יהודית בפריפריה עומד על 20,651 שקלים יותר מאשר בישובי הביניים. אם כי יש לסייג כי מדובר בהכנסה ממוצעת המושפעת מישובים עשירים במיוחד ולא בהכנסה החציונית שהיא נמוכה בהרבה.
עדות לכך שהמצב הכלכלי בפריפריה גרוע יותר, היא העובדה ש-19% מתושבי הפריפריה ויתרו על טיפול רפואי מסיבות כלכליות, לעומת 6% בלבד ביישובי המרכז.
פערים גדולים בין מרכז לפריפריה נמצאו גם בשיעור הסיכון לעוני בקרב משקי בית. השיעור עמד על 37% ביישובים הפריפריאליים, לעומת 22% ביישובים מרכזיים. בפריפריה יותר תושבים רשומים במחלקות לשירותים חברתיים. ביישובים פריפריאליים מאוד היחס הוא 1 מכל 9, ביישובים פריפריאליים 1 מכל 8 ואילו ביישובים מרכזיים מאוד היחס נמוך יותר והוא עומד על 1 מתוך 12.
גם בתחום הבריאות נמצאו פערים. ביישובי המרכז 86% מהתושבים דיווחו על מצב בריאות טוב או טוב מאוד, לעומת 81% בפריפריה. עוד נמצא כי ביישובי המרכז שיעור בני 20 ומעלה עם מוגבלות מסוג אחד או יותר נמוך משיעורם ביישובי הפריפריה - 13% לעומת 18%. גם כמות מיטות האשפוז נמוך יותר בפריפריה והוא עומד על 2.9 לאזורים מרכזיים לעומת 0.4 ביישובים פריפריאליים מאד.
באופן מעניין נמצא על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי הסיכוי להיפגע בתאונה גבוה יותר בפריפריה מאשר במרכז. בלמ"ס מצאו כי ביישובים פריפריאליים מאוד יש יותר מפי 2 הרוגים בתאונות דרכים לעומת יישובים מרכזיים מאוד - 5.8 ל-100 אלף בפריפריה הרחוקה, לעומת 2.5 ל-100 אלף ביישובים מרכזיים. בנוסף, יש יותר פצועים קשה בתאונות בפריפריה (כ-30 נפגעים ל-100 אלף תושבים) לעומת ביישובי המרכז (כ-20 נפגעים ל-100 אלף תושבים).
לעומת זאת, בתחום הביטחון האישי דווקא הפריפריה מנצחת עם תחושת ביטחון גבוהה יותר לתושביה. 84% מהתושבים ביישובים פריפריאליים מאוד חשים בטוחים יותר ללכת לבד באזור המגורים בשעות החשיכה, לעומת 79% ביישובים מרכזיים מאוד.