רכיבים
- 4 תפו"א גדולים, חתוכים לפרוסות זוגיות (כמו סנדוויץ' שמחובר רק בקצה)
למילוי הבשרי:
- 200 גרם בשר טחון
- 4 שיני שום כתושות
- צרור כוסברה, פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים
- 1 בצל קצוץ ומטוגן
- 2 ביצים
- 1 פרוסת לחם רטובה וקצוצה
- 1 תפו"א מגורר דק מאד
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית ראס אל חנות
- 1 כפית תבלין עמבה
- 1 כפית פפריקה
- פלפל שחור ומלח
לציפוי:
- 2 ביצים
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית כורכום
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור
- קמח
- לפיזור בתבנית: 8 בצלצלי שאלוט / בצלצלים קטנים / בצל חתוך לרבעים
לרוטב:
- 2 כפות רוטב צ'ילי
- 1 כף רוטב סויה
- 3 כפות שמן
- 1 כף פפריקה
- 1 כף גריל עוף
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עם שמן בנדיבות. מצננים.
2. מכינים את מילוי הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחדיו. מוסיפים לעיסה את הבצל המטוגן, יחד עם השמן ושוב מערבבים.
3. ממלאים כל זוג פרוסות תפו"א בבשר.
4.מכינים 2 קערות: באחת מניחים את הקמח ובשניה מערבבים את כל שאר מרכיבי הציפוי.
5. טובלים בקמח ומצפים היטב בתערובת הביצה.
6. מטגנים בשמן חצי עמוק מ-2 הצדדים. מניחים על נייר סופג.
7. מניחים בתבנית את הקציצות ומסביב מפזרים את הבצלים.
8. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו יחדיו ושופכים את כולו מעל הקציצות.
9. מכסים ואופים בחום של 200 מעלות, במשך 45 דקות. פותחים ורואים שהרוטב הצטמצם ונהיה סמיך. פותחים לעוד 2 דקות ומוציאים.