הערב אורגן במיוחד ע"י מייסדי ותורמי מוזיאון הסובלנות בירושלים, בטרם ייפתח רשמית לקהל בסוף 2020. נכח באירוע גם חבר הקונגרס האמריקני הרפובליקני קווין מקארתי, שאף סייר במוזיאון סיור ראשון, כמו גם שר החקלאות אורי אריאל, ראש עיריית ירושלים משה ליאון, עופר ברקוביץ חבר המועצה, איש העסקים מוטי בן משה ואישים נוספים. אורח הכבוד של הערב מטעם איחוד הצלה היה מוטי זוננפלד, מייסד "קרן דניאלי", והתומך בפעילות הארגון מזה למעלה מעשרים שנה. חברי מועצת עיריית רעננה הגיעו אף הם למעמד הוקרה זה כמחווה על הקמת "קרן רעננה" למען תושבי העיר בתחומי חינוך ורווחה, יוזמה משותפת של זוננפלד וחיים ברוידא, ראש העיר רעננה.
נשיא ומייסד איחוד הצלה אלי ביר ויו"ר הארגון משה טייטלבוים העניקו לזוננפלד תעודת הוקרה על מפעלו. ביר הודה לזוננפלד במילים חמות ונרגשות ואמר כי "זו זכות עבורנו להנציח את זכרה של בתו דניאלי בהצלת חיים על בסיס יומיומי". דניאלי התנדבה במחלקה אונקולוגית ילדים שניידר בעת שירותה הלאומי ואף עמדה להתחיל לימודי רפואה בעצמה, אולם שאיפותיה ומסירותה נקטעו בתאונת דרכים קטלנית בעת ששבה מהתנדבותה הביתה, והיא בת עשרים. זוננפלד בירך את איחוד הצלה ומוזיאון הסובלנות והוסיף: "היכן תמצאו באיזורינו עוד עיר בירה כירושלים, בה המדינה מנעה משפטית הקמתו של מבנה אמנות ותרבות, במשך למעלה מעשרים שנה, בכדי שלא לפגוע חלילה בבית קברות מוסלמי השוכן בסמוך למבנה עד שיימצא פתרון? היש ביטוי נעלה מזה לסובלנות של ישראל וירושלים?"
שיאו המרגש של הערב היה כאשר בסיומו של סרטון הוקרה לדניאלי ז"ל ולקרן דניאלי, נעמד כל הקהל על רגליו ומחא כפיים.
איש העסקים והפילנתרופ האמריקני לארי מייזל, ממייסדי המוזיאון ומי שגייס ותרם להקמתו מליוני דולרים, מסר באמצעות נציגו גו'נתן ריס, כי חשוב להם לפתוח את פעילות המוזיאון, שחורת על דגלו את ערכי הסובלנות בחברה הישראלית על גווניה השונים, דוקא בהוקרה למפעלים אלו של הצלת חיים ללא הבדלי דת והשתייכות מגזרית.
יו"ר איחוד הצלה, משה טייטלבאום, התייחס בדבריו לסימבוליות שבקיום אירוע זה במוזיאון הסובלנות, מיד לאחר תשעה באב. "אנו מוקירים היום את כל הטוב והיפה שבחברה הישראלית, המיוצגים כאן ע"י מתנדבי איחוד הצלה וכמובן דניאלי ז"ל, שפעלה כל חייה לאהבת ישראל ולאהבת חינם".