רכיבים
- 60 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת
- 2/3 כוסות (120 גרם) סוכר חום, דחוס חזק בכוס
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 חלמונים בטמפרטורת החדר
- 2 כפות סירופ גלוקוזה (קיים בכשרות מהדרין) / דבש / מולסה בהירה / סירופ תירס בהיר
- 1 כוס קמח (150 גרם), מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כוס (30 גרם) אבקת קקאו, לא ממותקת, רצוי הולנדית
- 3/4 כוס (150 גרם) שוקולד צ'יפס לבן (ניתן להחליף בשוקולד לבן קצוץ גס)
- 1/2 כוס (100 גרם) צ'יפס שוקולד מריר (ניתן להחליף בשוקולד מריר קצוץ גס)
אופן ההכנה:
מתכון ל-12 עוגיות
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות וממקמים 2 מדפי תנור באמצע ולמטה.
2. בקערת פלסטיק (לא זכוכית או מתכת שעלולה להתקרר ולהקשות את החמאה), מקציפים את החמאה במשך כ-30 שניות עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר החום ומקציפים עוד 45-60 שניות. מוסיפים את החלמונים ומקציפים לשילוב מלא במשך 20 שניות.
3. מוסיפים את הווניל והסירופ, מקציפים עוד 15 שניות, שישתלבו היטב ולבסוף מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק מגובש.
4. מערבבים לתוך הבצק את השוקולד צ'יפס הלבן והמריר ומגלגלים מהבצק 12 כדורים בגודל שווה.
5. על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מסדרים את העיגולים (6 בכל אחת) במרווחים גדולים זה מזה ואז משטחים אותם לעובי של 1 ס"מ.
6. אופים את שתי התבניות בו זמנית במשך 10 דקות, מוציאים את התבנית העליונה החוצה ואת התבנית התחתונה מעלים למדף האמצעי ואופים עוד דקה אחת. מוציאים מהתנור גם את התבנית השנייה ומניחים את העוגיות לצינון למשך 20 דקות.