לקאפקייקס הווניל:
- 250 גרם קמח לבן מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 כפות קוקוס טחון
- קורט מלח
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 מיכל שמנת חמוצה
- 60 מ"ל שמן / חמאה מומסת
- 1 כפית מחית וניל
למילוי:
- 1/2 צנצנת ריבת חלב איכותית
לקצפת:
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף אבקת סוכר
- 2-3 כפות ריבת חלב, למריחה על שק הזילוף
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%, קרה מאד
לקישוט:
- קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
2. בקערה גדולה מניחים את הסוכר, השמנת החמוצה, השמן או החמאה, הביצים, מחית הווניל והמלח. טורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והקוקוס ומערבבים.
4. יוצקים את התערובת ל-12 תבניות קאפקייקס משומנות, בגובה של חצי.
5. מזלפים במרכז ריבת חלב (כמות של כפית) ומכסים בעוד תערובת עד לגובה של 3/4 ולא יותר.
6. אופים במשך 15 דקות. תוחבים קיסם למרכז הקאפקייקס וכשיוצא עם פירורים לחים, הם מוכנים.
7. מצננים לחלוטין.
8. מקציפים את השמנת המתוקה, הפודינג ואבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
9. מעבירים את התערובת לשקית זילוף שמרוחה בריבת חלב עם צנטר משונן ובעזרת סכין, חותכים את החלק העליון של הקאפקייקס.
10. מחלצים אותם מהתבנית, מזלפים מעליהם את הקצפת בצורת ספירלה וניתן לפזר מעל קוקוס קלוי (במחבת חמה, מניחים שבבי קוקוס עד להזהבתם).
שימו לב: הקאפקייקס במיטבם ביום הכנתם.