רכיבים
- 1 כוס חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר מגורען, בתוספת עוד לגלגול
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- ¼2 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית סודה לשתייה
- ½ כפית מלח
- 1 כוס קוקוס טחון
לציפוי:
- 1 כוס שבבי קוקוס
- ¼ כוס אבקת סוכר
- 1 חלבון
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בשני גליונות נייר אפייה.
2. מכינים את העוגיות: בקערה של מיקסר מניחים את החמאה והסוכר ומערבבים עד לקבלת בלילה קלה ואוורירית, במשך 4-5 דקות.
3. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, מקציפים פנימה את תמצית הווניל ומערבבים לאיחוד.
4. מוסיפים לקערה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח; מערבבים במהירות נמוכה לשילוב, במשך 1-2 דקות. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים עד לשילוב, במשך דקה נוספת.
5. יוצרים כדור בעזרת 2 כפות של בצק עוגיות ואז מגלגלים בסוכר לציפוי. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק. מניחים את הכדורים על תבנית האפייה המוכנה במרווח של כ-4 סנטימטרים בין אחד לשני. לוחצים קלות על העוגיות כדי לשטח אותן ואופים במשך 5 דקות.
6. מכינים את הציפוי: בקערה קטנה, משלבים את הקוקוס עם אבקת הסוכר. מוסיפים את החלבון ומערבבים עד לאיחוד מלא.
7. מעל לכל עוגיה מניחים שתי כפיות מתערובת הקוקוס ואז מחזירים את העוגיות לתנור. אופים במשך 5-7 דקות נוספות, עד שהעוגיות זהובות בקצוות.