כיכר השבת
מה אוכלים היום?

כמו קפיצה להודו: שיפודי דגים בתיבול חריף-מתוק

שיפודים טעימים וקלים להכנה שירגישו לכם כמו קפיצה להודו. הצעת ייעול: בקשו ממוכר הדגים שיחתוך לכם מראש את הדג לקוביות נקיות וכל מה שנשאר לכם לעשות זה לערבב את המרינדה, להשרות בה את הדגים ולצלות אותם. המחמאות בדרך (מתכונים, אוכל)

|
6
| כיכר השבת |
שיפודי דגים בסגנון הודי (צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג דג לבן (לברק או לוקוס), חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ

למרינדה:

  • 2 כפות תבלין טיקה טנדורי
  • 2 גביעים (300 גרם) של יוגורט עיזים
  • 2 כפות גראם מסאלה (תערובת תיבול הודית)
  • 1 כפית שטוחה של שבבי צ'ילי אדום יבש
  • 1 כפית גדושה של כורכום
  • מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

לשיפודים:

  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות גסות
  • 1 לימון או ליים, פרוס גס

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את קוביות הדג למשך שעה לפחות.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. משפדים את קוביות הדג על שיפודי מתכת או במבוק ונועצים ביניהן פרוסות בצל אדום וליים לסירוגין. מסדרים את השיפודים המוכנים בתבנית וצולים במשך כ-4 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים במשך 3 דקות נוספות, עד להשחמה עדינה. מגישים מיד.

הערה: המתכון מיועד למתירים אכילת דגים עם חלב.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
אשכנזים רבים נוהגים לאכול דגים בחלב, אם כי יש המחמירים כמנהג הספרדים, וגם מתוך המחמירים רבים מקילים בחמאה (מה שלא יעזור להם המתכון הספציפי הזה).
איש יהודי
1
איך דגים עם חלב?
גילי
לאשכנזים מותר
מלי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות