רכיבים
- 250 גרם חמאה, מרוככת
- 3/4 כוס (90 גרם) אבקת סוכר (ניתן להחליף ב-1/2 כוס סוכר לבן + 2 כפות קמח)
- 2 כוסות (300 גרם) קמח, מנופה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית גדולה עם שוליים גבוהים בנייר אפייה.
2. במקצף ידני, טורפים את החמאה למרקם חלק. מוסיפים את אבקת הסוכר וטורפים שוב עד לשילוב מלא.
3. מוסיפים מחצית מכמות הקמח, טורפים ומוסיפים את המחצית הנותרת, עד לקבלת בצק פירורי שמזכיר חול רטוב.
4. שופכים את פירורי הבצק למשטח עבודה נקי ובידיים יוצרים כדור חלק - לשים קלות, אם צריך.
5. מניחים את כדור הבצק במרכז התבנית ומשטחים אותו כך שהבצק "ירפד" את כל התבנית. נזהרים לא ללחוץ חזק מדי, אחרת העוגיות ייצאו קשות.
6. אופים במשך 20 דקות עד שהקצוות מקבלים גוון זהוב בהיר ורוב השטח עדיין בהיר. מוציאים מהתנור, חותכים את הבצק למלבנים / ריבועים שווים ומחזירים מיד לתנור למשך 8 דקות נוספות.