חלבי
מרכיבים:
לבצק הפריך:
150 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
40 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון
1-2 כפות חלב (לפי הצורך)
לשוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 ביצים
1 חלמון
1/2 כוס סוכר (50 גרם)
לקישוט:
אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
הבצק:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה - ביד, או במעבד מזון טורפים את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר.
3. מעבדים, עד שמתחילים להיווצר פירורים ומוסיפים את הביצה עד לאיחוד.
4. אופים את הבצק כ-20 דקות עד שמשחים קלות.
השוקולד:
1. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול או במיקרוגל.
2. מקציפים היטב את הביצים + החלמון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שהם תפוחים ויציבים.
3. מקפלים את השוקולד אל תוך קצף הביצים בעדינות.
4. יוצקים על הבצק האפוי, מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהמילוי מתייצב, אך עדיין רוטט מעט.
5. מפזרים אגוזים קצוצים מעל לקישוט ותוספת טעם.