מאבק הקונדיטוריות הקטנות שארך כשנתיים הסתיים בהצלחה והחוקים הדרקוניים מולם ניצבו שונו. כזכור, הקונדיטוריות והמאפיות נדרשו בדומה למפעלי ענק באותם תנאי ייצור מה שהפך את העסק ללא משתלם ופשוט פגע קשות ביצרנים הקטנים.
לאחר מאבק מתוקשר וארוך, משרד הבריאות שינה את ההנחיות והגמיש אותן מול מאפיות וקונדיטריות בהן עובדים פחות מ-5 עובדים ושנפח הייצור שלהן עומד בקריטריונים חדשים שהוגדרו.
על פי המשרד, ההגבלות הן עד 200 כיכרות לחם ביום, עד 200 ק"ג תוצרת מוגמרת ביום, שימוש בקמח עד 100 ק"ג ביום והגבלת גודל הציוד מיקסר הקצפה ומלוש עד 60 ליטר.
כמו כן, מכירת התוצרת צריכה להיעשות מהמקום וישנה אפשרות של הוצאה למכירה בחוץ של עד 30 אחוז בלבד מהיקף הייצור המירבי.
במשרד הבריאות דורשים מהעסקים הקטנים לעבוד עם חומרי גלם (חלב וביצים) מפוסטרים בלבד וקבלת קמח מנופה שאינו דורש ניפוי.
ההקלות משמעותיות במיוחד, מעתה ניתן למאפיות והקונדיטריות הקטנות לייצר בחלל אחד ללא הפרדה למדורים, אפשרי גם שטח חלל ייצור של 25-30 מ"ר כולל מחסן לחומרי הגלם.
כמו כן, ניתן להחליף ולעשות מעבר מייצור סוג מוצר אחד לאחר, לאחר ניקיונות מתאימים ובזמן אחר ללא צורך בפס נפרד. כמו כן ישנם כללים לקונדיטוריות שעובדות עם קצפות מוסים וקרמים בשל רגישות החומרים לבצע ניקיון קפדני אך עדיין ניתן לעבוד באותו משטח העבודה.
בנוסף, הוסרה החובה לכיורים נפרדים לשטיפת הידיים והכלים ואין חובה לתעלות ניקוז או מחסומי רצפה. כמו כן, הוסרה הדרישה ההזויה למקלחת וחדר הלבשה נפרד, כמו גם לחדר אוכל ושירותים נפרדים לעובדים.
עד היום ברוב המאפיות הקטנות עשו שימוש בבצקים קפואים שיוצרו במפעלים גדולים והם הרבה פחות טעימים ממוצרים טריים שמיוצרים במקום. ההנחיות החדשות יאפשרו ליצרנים קטנים לאפות וליצור מוצרי אפיה איכותיים במיוחד מבלי להסתבך עם החוק ולעמוד בפני קנסות כבדים.