ביצים קשות עובדות נהדר בארוחת הבוקר, יכולות להיות תוספת מעולה לכריך טונה בצהריים ושידוך מצוין לסלטים עמוסים בירקות טריים. בגדול, מדובר באחד המרכיבים השכיחים ביותר בתפריט השבועי שלנו והגיע הזמן שנדע להכין אותן נכון. ולא, להכניס אותן לסיר מלא מים, להדליק את האש ולקוות שנכבה אותה בזמן (מי ששכח לכבות פעם סיר מלא ביצים יודע שהתוצאה...איך נקרא לזה? לא יפה במיוחד).
אז מה צריך? 4 ביצים גדולות ומספיק מים קרים שיכסו את הביצים.
אופן ההכנה: מניחים את הביצים בסיר בינוני / מחבת בינונית עם שוליים ומכסים במים קרים. מביאים את המים לרתיחה על אש בינונית. כאשר המים רותחים, מכבים את האש ומכסים את הסיר / המחבת - האדים יבשלו את הביצים. שוטפים את הביצים במים קרים, מחכים שהן יצטננו ומקלפים.