כמה ביצים צרכנו השנה? מהי כמות הבשר שנשים על שולחן החג? האם ישנה עלייה בכמות הדגים לקראת החג, או שמא דווקא נרצה ל"שמור מקום" לבשר ונוותר על המנה הראשונה? ואיזו מדינה התמקמה במקום הראשון ונחשבת ל"שיאנית צרכנית הביצים"?
מסקירת משרד החקלאות המתפרסמת היום (ראשון), עולה כי בענף הדגים, הישראלי הממוצע יעדיף בעיקר את דגי אמנון, במקום השני הסלמון, במקום השלישי נמצאים דגי נסיכת הנילוס והדניס, במקום הרביעי התמקם הטונה ואת המקום החמישי תפס הקרפיון, במקום השישי נמצא הסול.
בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-1.4 ק"ג דגים, כחמישית מתוכם דגים טריים (וכ- 800 גרם נוספים של מוצרי דגים, כדוגמת: סלטים, שימורי דגים, דגים מלוחים ועוד). במהלך ההכנות לחג, נוסקת הצריכה לאדם של דגי קרפיון טריים ומגיעה לכמעט פי 6 לעומת שאר חודשי השנה.
במסגרת ההכנות לקראת החג, נערכים מכוני התערובת ומגדלי הדגים להזנת הדגים במזון הכשר לפסח, וכבר כיום, מוזנים הדגים במזון זה.
במקביל, מנתוני המשרד עולה, כי במהלך השבועות הקרובים צפויים להימכר כ- 2,800 טון דגים טריים מגידול מקומי, מתוכם: כ- 600 טון קרפיונים, כ- 800 טון אמנונים וכ- 300 טון בורי טריים ומקומיים. בנוסף, נמצא בשווקים סוגים נוספים של דגים כגון: מוסר, כסיף, באס, אמור ואדמונית. בנוסף, ישווקו גם כ-50 טון של פילה טרי של דגי הבורי, האמנון, האדמונית, המוסר, הפורל והקרפיון.
רוב הדגים הנצרכים בישראל מיובאים (כ-85%): 135,000 טון מיבוא (רובו של דגים ומוצרים קפואים) ו- 21,000 טון מייצור מקומי.
ומה באשר לצריכתנו לדגים ביחס לעולם? בישראל הצריכה הממוצעת לנפש היא כ- 18 ק"ג בשנה, ובמדינות צפון הים התיכון הצרכן יצרוך 60-30 ק"ג לנפש. באיים המלדביים, הממוקמת במקום הראשון בצריכת דגים בעולם, צורכים מעל 160 ק"ג לנפש.
בענף הביצים, מנתוני משרד החקלאות ופיתוח הכפר ומועצת הלול, עולה כי הישראלי צורך מדי שנה כ- 240 ביצים, ובחודש כ- 20 ביצים בממוצע. לקראת החג, עולה צריכת הביצים בכ-7%. ככלל, הישראלים מעדיפים לצרוך ביצים "רגילות" ורק כ-10% מהצריכה היא של ביצים ברשתות השיווק היא של ביצים "מיוחדות" (ביצי חופש, ביצי אומגה 3 וביצים אורגניות).
בישראל מיוצרות מדי שנה כ- 2 מיליארד ביצים ב- 2,000 לולים, מרבית המגדלים מתגוררים באזור הצפון (בגליל מיוצרים 65% מהיקף הביצים בישראל).
בענף הבשר, ממוצע הצריכה של בשר בקר (טרי וקפוא) עומד על כ- 16 ק"ג לנפש בשנה. הישראלים צורכים כ-140 אלף טון בשר בשנה, כ-40% מהכמות היא של בשר שנשחט בישראל וכ-60% מהכמות היא של בשר מיובא. בנוסף, לקראת חג הפסח, נצפית עלייה בביקוש של 45% בהשוואה לממוצע כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק ב"ימים רגילים".
בענף העוף, הצריכה המקומית של עוף טרי היא הגבוהה בעולם ועומדת על כ-58 ק"ג בשנה לנפש. לקראת חג הפסח ברשתות השיווק, נצפית עלייה בביקוש של כ-150% בהשוואה לממוצע כמות בשר העוף הנמכרת ברשתות השיווק בימים רגילים.