רכיבים
- 450 גרם בייבי תפוחי אדמה, לא מקולפים ושטופים היטב. חצויים לשניים אם הם גדולים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 4 פילטים של סלמון (140-170 גרם כל נתח)
- 1 כף דבש
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 2 כפיות כמון
- 4 שיני שום, כתושות או קצוצות
- 1-2 לימונים, סחוטים היטב
- קמצוץ צ'ילי יבש גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. בתבנית אפייה עם שוליים מעט גבוהים, מערבבים את תפוחי האדמה עם 2 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים במשך 20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים קלות (הם לא צריכים להיות רכים לגמרי, בהמשך הם חוזרים לתנור).
3. במקביל, מניחים את נתחי הסלמון על קרש עבודה או צלחת, מזלפים מעל את הדבש, מוסיפים את הפפריקה, הכמון, השום, מיץ הלימון, הצ'ילי הגרוס וקמצוץ מלח ופלפל שחור. יוצקים מעל 2 כפות שמן זית ומעסים בידיים כך שנתחי הדג יהיו מצופים היטב.
4. מוציאים את תבנית תפוחי האדמה מהתנור, דוחקים אותם לצד אחד של התבנית ובצד השני מניחים את הסלמון. מחזירים את התבנית לתנור למשך 10-20 דקות נוספות או עד שהסלמון מגיע למידת העשייה הרצויה ותפוחי האדמה רכים.