כיכר השבת
בריא יותר

קראנצ'יות מבחוץ, רכות מבפנים: לביבות בטטה ותרד

הן אפויות, הן טעימות, כל כך קל להכין אותן - וככה בדיוק אנחנו אוהבים את הלביבות שלנו. ובכלל, מי אמר שלביבות זה עסק לחנוכה? מתכון ללביבות בטטה ותרד אפויות בתנור במרקם כיפי - פשוט תנו להן לככב בארוחה חלבית קלילה או כתחליף לבורגר הבשרי (מתכונים, אוכל)

|
2
| כיכר השבת |
לביבות בטטה ותרד אפויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם תרד, חלוט בקערת מים רותחים 10 דקות, מסונן היטב מנוזלים וקצוץ
  • 1 בטטה, קלופה, מבושלת במים עד לריכוך, מעוכה למחית
  • 1 כוס גבינות מגורדות (צהובה / בולגרית / קשקבל / עמק)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן + תוספת לשימון התבנית
  • מלח ופלפל שחור
  • פירורי לחם לציפוי (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים לעיסה אחידה את התרד הקצוץ, מחית הבטטה, הגבינות, פירורי הלחם, הביצה, השמן, מלח ופלפל.

2. יוצרים כדורים מהעיסה, מגלגלים בפירורי לחם ומועכים קלות משני הצדדים או ממלאים רינגים של המבורגר. מסדרים את הלביבות על נייר אפייה משומן.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות. לאחר 20 דקות אפייה, הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עד להזהבה יפה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
למשפחה בת שמונה נפשות כמה להגדיל את המרכיבים
בשלן
1
אם רוצים פרווה מה שמים במקום הגבינות?
מרים
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות