זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2-3 כפות שמן זית
- 4 גבעולי כרישה, שטופים ופרוסים לעיגולים דקים
- מלח
- 1 כפית תימין קצוץ טרי (אופציונלי)
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי
- 6 כוסות מים
- 600 גרם תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 2 עלי דפנה
- 1/2 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר מרק עמוק וגדול על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות הכרישה ומתבלים במלח. מבשלים במשך 5-7 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהכרשות רכות לגמרי.
2. מתבלים בתימין ובצ'ילי, ומערבבים יחד במשך 30 שניות.
3. יוצקים לסיר את המים, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ועלי הדפנה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
4. מסירים את עלי הדפנה, מתבלים בפלפל לבן ומעט מלח, מערבבים ומכבים את האש. בעזרת מקל בלנדר טוחנים את המרק למחית במרקם הרצוי. אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים חמים.