זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 בצלים סגולים בינוניים, חצויים לשניים ופרוסים
- 1 בצל צהוב, חצוי לשניים ופרוס
- שמן צמחי
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 6 כוסות ציר מרק ירקות או מים + אבקת מרק
- 1 כפית תימין טרי
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, מחממים על אש בינונית מעט שמן, ומוסיפים את הבצלים הפרוסים. מאדים במשך 30 דקות כשהסיר מכוסה. מדי פעם מערבבים, עד שהבצלים ורכים ומקורמלים.
2. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה.
3. מוסיפים לסיר את העדשים, יוצקים מעל את ציר המרק, מתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים במשך 30-45 דקות ללא מכסה, עד שהעדשים רכות לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.