כיכר השבת
מה אוכלים היום?

מרק בצל ועדשים צרפתי שיכול לעבוד גם כרוטב

מה שאנחנו אוהבים לקרוא "שתי פעולות במוצר אחד". 15 דקות עבודה, שעה על האש ויש לכם סיר שהוא בין מרק עסיסי ועשיר מאוד לתבשיל של ממש מהמטבח הצרפתי. הכי טעים להגיש עם פרוסות בגט נוטפות גבינה או כרוטב לבשר (מתכונים, אוכל)

|
3
| כיכר השבת |
מרק בצל ועדשים צרפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בצלים סגולים בינוניים, חצויים לשניים ופרוסים
  • 1 בצל צהוב, חצוי לשניים ופרוס
  • שמן צמחי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 6 כוסות ציר מרק ירקות או מים + אבקת מרק
  • 1 כפית תימין טרי
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מחממים על אש בינונית מעט שמן, ומוסיפים את הבצלים הפרוסים. מאדים במשך 30 דקות כשהסיר מכוסה. מדי פעם מערבבים, עד שהבצלים ורכים ומקורמלים.

2. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה.

3. מוסיפים לסיר את העדשים, יוצקים מעל את ציר המרק, מתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומבשלים במשך 30-45 דקות ללא מכסה, עד שהעדשים רכות לגמרי. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
6 כוסות ציר מרק ירקות או מים היכן משיגים ציר מהדרין ואם אני צריך להכין ציר מרק ירקות אז כבר שיהיה מרק ירקות
מש
וואלה צודק !!!!
נחמה הודיה ועוד
1
לוקחים ירקות ומבשלים אותם והמים הם נקראים ציר מרק וככה עושים כל ציר אם זה ציר עוף מבשלים עוף ציר בשר מבשלים בשר וזה ציר אמיתי
טבח
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות