הפרקליטות הגישה הערב (שלישי) בקשה לבג"ץ, מטעמו של ראש הממשלה ושר הביטחון, בנימין נתניהו, לקבל ארכה של ארבעה חודשים לחקיקת חוק הגיוס. לפי טענת המדינה, הבקשה הוגשה עקב התפטרות 'ישראל ביתנו' מהקואליציה כאשר בעקבות כך אין רוב לקדם את נוסח החוק הקיים.
הערב, בג"ץ השיב לבקשה והורה לעותרים בארבע עתירות בנושא, להשיב עד יום חמישי בשעה 16:00 לבקשת הדחייה של המדינה.
בבקשת המדינה לבג"ץ נכתב כי "התפטרותו של חבר הכנסת ליברמן מתפקידו כשר ביטחון ופרישתה של מפלגת ישראל ביתנו מהממשלה, הובילה לזעזוע בקואליציה, הנשענת כיום על 61 חברי כנסת.
עוד נכתב כי "במצב הקיים, לעת הזו, אין רוב בקואליציה לנוסח החוק שגובש על ידי מערכת הביטחון ואשר עבר בקריאה ראשונה, באופן שמחייב היערכות מחדש בכל הנוגע להליכי חקיקה רגישים כגון אלו".
"בקשה זו מוגשת בלית ברירה, על רקע היות סוגיית הסדרת גיוס לצבא של תלמידי הישיבות ש'תורתם אומנותם' אחת הסוגיות הסבוכות והמורכבות בותר בעומדות בפני החברה הישראלית - וכפועל יוצא מכך גם אחת הסוגיות הסבוכות והמורכבות ביותר המצויות על מדוכתה של הכנסת", נכתב בבקשה.
כפי שדווח מוקדם יותר ב"כיכר השבת", בעקבות הגשת הבקשה לבג"ץ, בוטל כינוס מועצת גדולי התורה של 'אגודת ישראל', שנועד לדון בחוק הגיוס.
בתגובה לבקשה לבגץ, אומר ח"כ אביגדור ליברמן, כי "בג"צ לא צריך להסכים לדחייה אפילו של שעה אחת. הרי רוב חברי הכנסת בקואליציה וגם חברי הכנסת של 'יש עתיד' מהאופוזיציה, תמכו בחוק בקריאה ראשונה ויתמכו בו גם בקריאה השנייה והשלישית. גם עכשיו יש רוב בכנסת להעביר את הצעת החוק".
לדברי ליברמן, "הבקשה נובעת אך ורק משיקולים פוליטיים צרים ולא משיקולים עניינים. הישרדות פוליטית לא מצדיקה פגיעה בביטחון המדינה ולא במרקם העדין של החברה הישראלית".
ח"כ יאיר לפיד אמר בתגובה כי "נתניהו שוב נכנע לחרדים ובורח לבג"ץ. התירוץ התורן - התפטרות שר הבטחון. אפילו הם לא יודעים איך זה קשור".