זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 נתחי פילה אמנון או לברק
- 1 כף שמן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3 שיני שום, פרוסות
- 2 קישואים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 בצל, פרוס דק
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 3 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית תבלין לדג
- 1 כף אבקת מרק (לא חובה)
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את השום והפפריקה ומטגנים במשך דקה.
2. מוסיפים לסיר את כל הירקות, מתבלים בכורכום, מלח ורסק עגבניות ומאדים במשך 5 דקות על אש בינונית.
3. יוצקים על הכל כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה במשך 11 דקות, עד שהנוזלים מתאדים מעט והתבשיל מבעבע.
4. מוסיפים לסיר את הדגים, מתבלים בכמון, מעט פפריקה, תבלין לדג ואבקת מרק. מבשלים עוד 10 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. בעת ההגשה, סוחטים מעל לימון טרי.
>> למתכונים בריאים וקלים נוספים
מיה בן אפרים היא דיאטנית קלינית ותזונאית, מפתחת תוכנית אונליין לירידה במשקל ב-45 יום.