דייויד לוין, מסעדן יהודי בריטי, משיק בלונדון את מסעדת ה'טיש בר', הפתוחה בשבת ומגישה אוכל כשר לפי כל פרטי ההלכה, כך מתפרסם באתר היהודי JC.
לפי הדיווח, מסעדת 'טיש' הממוקמת בצפון לונדון, תקבל את ההזמנות והתשלום לפני השבת מלקוחותיה, שיבואו לסעוד את ליבם בסעודות שבת מהודרות. KLBD, ועדת הכשרות שע"י ביה"ד של לונדון, הוא שיפקח כשרותית על המזון, אותו יבשלו השפים לפני שבת וישמרו בחימום עד להגשתו.
"זה תמיד היה חלום שלי", סיפר לוין שהוסיף כי לרעיון יש פוטנציאל אדיר. "אין לכם מושג כמה יהודים באזור מחפשים מקום כשר שיוכלו לאכול בו בשבת. אני רוצה שכמה שיותר יהודים יחוו את טעמה של סעודת שבת יוקרתית", אמר.
כדי להקפיד על שמירת שבת מוחלטת ומהודרת, תותקן מערכת למניעת כיבוי האורות בשבת, ולא הותקנו כל חיישנים המפעילים את הברזים כבכל מסעדה. כאמור על הארוחות ייגבה תשלום מבעוד מועד, ואילו הזמנות נוספות בעת הארוחה תחוייבנה במוצאי שבת.
לקוחות נוכרים או שאינם שומרי תורה ומצוות יתבקשו לכבות את הטלפונים הסלולריים ולהתנתק מטכנולוגיה. "אני חושב שבנוסף, זה נחמד לצאת לאכול, כאשר הסועד שאיתך אינו עסוק בטלפון הנייד", אומר לוין.
המסעדה, שתכלול 160 מקומות ישיבה ותיפתח בקרוב, תגיש בעיקר מאכלי שבת יהודיים מסורתיים כגון מרק עוף עם קניידלך, שניצל ושטרודל תפוחים, אך ברמה יוקרתית שטרם נראתה במסעדות יהודיות בממלכה המאוחדת.