בדיון חריג במועצת הביטחון של האו"ם שהתכנסה אמש (רביעי) לבקשתה של ארצות הברית, בעקבות תקיפות הרקטות על ישראל, גינתה שגרירת ארצות הברית ניקי היילי בחריפות את חמאס והג'יהאד האיסלאמי: "עשרות רקטות שוגרו לעבר ישראל תוך יממה אחת. למרבה המזל לא היו נפגעים, אך המחשבה שפצמ"ר פגע בגן ילדים - היא בלתי נסבלת". כמו כן, תקפה מדינות שאינן ממהרות להתייצב לצד ישראל: "מתברר שיש חברות במועצה שמאמינות ששיגור רקטות לעבר יעדים אזרחיים זה לא טרור". עוד אמרה כי "חמאס מתחרט רק על דבר אחד - שאף אחד לא נפגע במתקפה".
היילי המשיכה לתקוף: "מתקפת הטרור המזעזעת הזאת מוכיחה את מה שאנחנו אומרים כל הזמן - המטרה של חמאס היא להשמיד את ישראל. מטרת הארגון היא לבנות מנהרות טרור, וארגון הפרות סדר אלימות על גדר הגבול". השגרירה פנתה אל נציגי המדינות ושאלה: "מי מכם היה מוכן לספוג עשרות רקטות ביממה על ארצו?".
היילי אמרה כי תושבי רצועת עזה אינם זקוקים להגנה מפני גורם חיצוני - אלא שיגנו עליהם מפני חמאס. היא ציינה כי שיגור הרקטות אתמול פגע בתשתיות ובאספקת החשמל לרצועה והוסיפה: "העובדה שחמאס משתתף בשיחות על הפסקת אש - מראה את גודל האחריות שלו למתקפת הרקטות".
השגריר הפלסטיני ריאד מנסור השיב להיילי ואמר כי "האירועים האחרונים לא אירעו בוואקום. המערכה האחרונה החלה בעקבות התגרות של ישראל, שדואגת להציג את עצמה כקורבן בכל הסיפור ושוכחת שהיא הכוח השולט והכובש בשטחים הפלסטיניים. נראה כי העובדה שצה"ל הרג אזרחים תמימים ולא חמושים, בהם ילדים, בהפגנות ב-14 במאי הספיקו להישכח".
"הגיע הזמן להפסיק את המצור הישראלי על רצועת עזה במשך יותר מעשור", אמר מנסור. "השימוש בכוח קטלני כלפי אלפי מפגינים אינו מתקבל על הדעת. אל תזלזלו בסבל של הפלסטינים". מנסור הדגיש כי המנהיגות הפלסטינית דוחה ומגנה גילויי אלימות כלפי אזרחים: "החוק הבינלאומי צריך להיאכף בכל הצדדים, וכולם צריכים לשמור על חיי האזרחים שלהם".
השגריר הישראלי דני דנון אמר כי על המועצה לקבל שתי החלטות בתגובה למתקפה של חמאס: "ראשית יש לגנות את הארגון על פשעי המלחמה שהוא מבצע נגד ישראלים ופלסטינית, ושנית להכריז עליו כארגון טרור, בדיוק כמו עם אל-קאעידה ודאעש".
דנון ציין כי היוזמות הבינלאומיות להקלה על המשבר ההומניטרי ברצועה נכשלות אך ורק בגלל חמאס, וישראל מברכת על אותן יוזמות". דנון תקף את חברות המועצה וכינה אותן צבועות בעקבות היחס שישראל מקבלת בניגוד למדינות אחרות שנמצאות בעימותים צבאיים.
שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלדנוב, פתח את הישיבה, שנושאה העיקרי "איומים על השלום הבינלאומי", בדברים שנשא ממקום מושבו בירושלים - ופירט את השתלשלות האירועים החל מהשיגורים הראשונים מרצועת עזה ב-28 במאי.
מלדנוב, שאינו נחשב לתומך ישראל כלל, ציין את הנזקים שנגמרו כתוצאה מהשיגורים ברצועת עזה, בהם פגיעת הרקטות ביישובים הישראלים והנזק הרב לקו החשמל בדרום הרצועה, ואמר כי שום נסיבות לא מאפשרות לפגוע באוכלוסיה אזרחית. השליח הוסיף כי על הקהילה הבינלאומית לתמוך באופן מיידי בשיקום המצב ההומניטרי ברצועה, ולקבל את מצרים כמתווכת בנושא.
השבוע צפוי להתקיים דיון נוסף במועצה בעקבות דרישת כווית לשלוח כוחות בינלאומיים לעזה בעקבות הפרות הסדר האחרונות. ארצות הברית צפויה להטיל וטו על כל החלטה שכזו, ישראל עדיין מנסה לשכנע מדינות נוספות שיצטרפו אל ארה"ב ויתנגדו, או לכל הפחות יימנעו מההחלטה.