ארמון קנזינגטון, הבית החביב על מלכי בריטניה, פרסם בחשבון הטוויטר ציוץ שחשף את המתכון לעוגת החתונה המלכותית שנעשתה על ידי הקונדיטורית קלייר פטאק ממאפיית ויולט בלונדון.
עוגת החתונה הורכבה משלושה חלקים נפרדים הבנויים כל אחד משכבות של עוגת ספוג לימון בניחוח סירופ פרח אלדר (סמבוק בעברית) וביניהן קרם לימון מלימונים שיובאו במיוחד מאמאלפי שבאיטליה. הקישוטים שעל העוגה כללו ציפוי חמאה, מרנג שווייצרי ו-150 פרחים אמיתיים.
לצד הקונדיטורית עבד צוות של שישה אופים מקצועיים ויחד הם עמלו על הכנת העוגה במשך חמישה ימים בארמון ומשם הועברו חלקי העוגה לטירת וינדזור, שם התקיימה החתונה, להרכבה סופית.
העוגה המלכותית - המספרים:
200 לימוני אמאלפי
500 ביצים אורגניות
20 ק"ג קמח
20 ק"ג חמאה
20 ק"ג סוכר
10 בקבוקים של סירופ פרח האלדר
טו מאצ'? בהתחשב בעובדה שנכחו במקום למעלה מ-2,000, הכמויות דווקא לא נשמעות מוגזמות בכלל.
חושבים שהעוגה הזו יוצאת דופן? חכו שתראו את עוגות החתונה של בית המלוכה לאורך השנים: