רכיבים
- 1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים + 1/2 כפית אבקת אפייה במשך 6-10 שעות
- 3-4 שיני שום
- 1-2 פלפלי צ'ילי ירוק, חצויים לשניים
- 3/4 כוס (10 גרם) עלי כוסברה
- 3/4 כוס (10 גרם) עלי פטרוזיליה
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 ציפורן, מרוסקות (לא חובה)
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית אבקת צ'ילי אדום / פלפל קאיין / פפריקה חריפה (לא חובה)
- 1/4 כוס שומשום
- מלח
- שמן לטיגון עמוק או להברשה של הכדורים
אופן ההכנה:
1. מסננים את גרגירי החומוס המושרים, שוטפים היטב ומייבשים.
2. במעבד מזון, מניחים את גרגירי החומוס, שיני השום, הצ'ילי הירוק, הכוסברה, הפטרוזיליה, הציפורן, הקינמון, הכמון, אבקת הצ'ילי ומלח לפי הטעם. טוחנים הכל יחד לעיסה בעלת מרקם גרגירי ולא חלק ודייסתי, כדי לתת לכדורים פריכות מעניינת לאחר הטיגון / האפייה.
3. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשומשום ומערבבים היטב.
4. מכסים את הקערה עם העיסה ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות (אם אתם ממהרים, שימו לפחות שעה), מה שיביא לאיחוד טעמים.
לטיגון בשמן עמוק:
5. בסיר עמוק, מחממים שמן בגובה של כ-5 ס"מ ל-180-190 מעלות (אין לכם מדחום? טובלים בשמן שיפוד עץ - אם נוצרות סביבו בועות, השמן מוכן). במקביל, מגלגלים מהעיסה 15 כדורי פלאפל בגודל שווה. מטגנים 5-6 כדורים בכל פעם, עד שהם זהובים ופריכים. הימנעו מלמלא את הסיר, הכדורים צריכים "מרחב מחייה" להיטגן היטב. מוציאים אותם לנייר סופג או מסננת.
לאפייה:
מגלגלים מהעיסה 15 כדורים בגודל שווה, מסדרים אותם ברווחים גדולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים אותם קלות. מברישים את הכדורים הפחוסים במעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות במשך 20-25 דקות. באמצע האפייה, הופכים את הכדורים.
מגישים את הכדורים חמים, בפיתה, עם חומוס, טחינה, סלט, חריף, חמוצים, בצל כבוש וכל תוספת אהובה אחרת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!