רכיבים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, מגוררים
- 1/2 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
- 1 ביצה
- 1 כוס שמן לטיגון, או לפי הצורך
- מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. שוטפים את תפוחי האדמה המגוררים עד שהמים נהפכים לצלולים ואז מסננים ומייבשים אותם היטב. מניחים בקערה ומערבבים פנימה את הבצל, הקמח והביצה, עד לקבלת בלילה אחידה.
2. מחממים כ-1/2 סנטימטר שמן במחבת גדולה וכבדה, על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן לוהט, מניחים את תפוחי אדמה בתוך המחבת בשכבה אחידה, בעובי של כ-1.25 סנטימטרים. מכסים את כל תחתית המחשת, או יוצרים ערימות נפרדות כמו פנקייקים. מבשלים עד להשחמה יפה בתחתית ואז הופכים ומשחימים בצד השני. התהליך אמור לקחת לפחות 5 דקות, לכל צד. אם מבשלים את תפוחי האדמה בחתיכה אחת גדולה, ניתן לחתוך אותה לרבעים, להיפוך קל יותר.
3. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.