זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים
- 1/2 1 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 50 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 2 חלמונים, טרופים קלות
- 280 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות
- מלח ופלפל שחור
לציפוי:
- 2 כוסות פירורי לחם פנקו
- 40 גרם חמאה מומסת ומצוננת
- 1/2 1 כוסות קמח מנופה
- 2 ביצים, טרופות קלות
אופן ההכנה:
1. טוחנים את הכרובית במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים דמויי אורז.
2. במחבת על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את פירורי הכרובית והשום הכתוש במשך 2-3 דקות, ללא ערבוב.
3. מעבירים את תכולת המחבת לחיתול בד (כזה המשמש לייצור גבינה) או גאזה, וסוחטים כמה שיותר נוזלים.
4. מעבירים את פירורי הכרובית הסחוטים לקערה ומערבבים יחד עם גבינת השמנת, הפרמזן, החלמונים, המלח והפלפל עד לשילוב מלא. מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה.
5. לאחר הקירור, לוקחים 1/4 כוס מהתערובת לכל כדור: משטחים את התערובת על כף, מניחים במרכז קוביית מוצרלה ומגלגלים לכדור עגול. מניחים בצד וחוזרים על הפעולה, עד שתערובת הכרובית והמוצרלה נגמרות.
6. מערבבים את פירורי הלחם והחמאה המומסת ומניחים בצד.
7. מגלגלים כל כדור בקמח ואז בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת פירורי הלחם. מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ומפזרים עליהם מעט מלח.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מגישים חם או פושר לצד רוטב עגבניות שמתאים לפסטה.
3. מעבירים את תכולת המחבת לחיתול בד (כזה המשמש לייצור גבינה) או גאזה, וסוחטים כמה שיותר נוזלים.
4. מעבירים את פירורי הכרובית הסחוטים לקערה ומערבבים יחד עם גבינת השמנת, הפרמזן, החלמונים, המלח והפלפל עד לשילוב מלא. מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה.
5. לאחר הקירור, לוקחים 1/4 כוס מהתערובת לכל כדור: משטחים את התערובת על כף, מניחים במרכז קוביית מוצרלה ומגלגלים לכדור עגול. מניחים בצד וחוזרים על הפעולה, עד שתערובת הכרובית והמוצרלה נגמרות.
6. מערבבים את פירורי הלחם והחמאה המומסת ומניחים בצד.
7. מגלגלים כל כדור בקמח ואז בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת פירורי הלחם. מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ומפזרים עליהם מעט מלח.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מגישים חם או פושר לצד רוטב עגבניות שמתאים לפסטה.