רכיבים
- 2 תפוחי אדמה לבנים
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית אבקת שום
- מלח ופלפל - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקים בעזרת סכין חדה או מנדולינה. משתמשים בנייר סופג כדי לייבש אותם היטב.
3. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית. מזלפים את שמן הזית מעל ומתבלים בפפריקה, אבקת השום, המלח והפלפל. מקפיצים עם הידיים לשילוב.
4. מסדרים את תפוחי האדמה הפרוסים בשכבה אחת על גבי התבנית. אופים עד לקבלת פריכות, כ-20-25 דקות. מקפידים לתת להם להתקרר לחלוטין לפני האחסון, כדי שישארו פריכים. לאחר הקירור, יש לאחסן בכלי אטום עד 3 ימים.
טיפ
תוכלו לשדרג את הצ'יפס בהתאם לטעמכם האישי, בעזרת אבקת צ'ילי, אבקת בצל, זעתר, רוזמרין, שמן כמהין או כל תבלין אהוב אחר שיש לכם בבית.