לרוטב:
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי
- 3 כפות חומץ אורז
- ½1 כפות דבש
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
לקערות:
- 2 כוסות אורז מלא
- 1 כף שמן שומשום, מחולקת לשניים
- 3 כוסות פטריות שיטאקי, חתוכות גס
- 2 כפות רוטב סויה
- 140 גרם עלי תרד
- 1 שן שום, כתושה
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כוס נבטים
- 1 כוס רצועות מלפפון
- 1 כוס רצועות גזר
- צרור בצל ירוק, פרוס דק
- 1/4 כוס עלי כוסברה
- שומשום שחור ולבן - להגשה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את רוטב הצ'ילי, חומץ האורז, הדבש, הסויה ושמן השומשום. מניחים בצד.
2. מכינים את הקערות: בסיר בינוני, מכסים את האורז ב-5 כוסות מים. מביאים לרתיחה על אש בינונית. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד שהאורז רך והמים נספגים, 35-40 דקות. (לחלופין, ניתן לבשל את האורז בהתאם להוראות הרשומות על גבי החבילה.)
3. בזמן שהאורז מתבשל, מחממים מחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים 1/2 כף משמן השומשום ואת הפטריות. מטגנים עד שהן רכות ומשחימות, 7-8 דקות. מוסיפים את הסויה ומטגנים עד שהוא נטמע.
4. מעבירים את הפטריות לקערה. מוסיפים למחבת את התרד, השום וחצי כף שמן השומשום הנותרת ומאדים על אש בינונית עד שהתרד "נבול", כ-4 דקות.
5. כשהאורז מוכן, מערבבים פנימה את חומץ האורז. מגישים את האורז ועליו הפטריות, התרד, הנבטים, המלפפונים והגזרים. מקשטים בנדיבות בבצל ירוק, כוסברה, שומשום וברוטב המוכן.