למטבל העגבניות הקלויות:
- 496 גרם עגבניות שרי
- 10-12 שיני שום, או לפי הטעם
- 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס, או לפי הטעם
ל'צ'יפס' החלומי:
- 454 גרם גבינת חלומי
- 1/2 כוס (63 גרם) קמח לבן, מנופה
- 2 כפיות (1 גרם) פפריקה מעושנת
- 1 כפית אבקת בצל
- 1 כפית אורגנו
- 2-3 כפות (30-45 מ"ל) שמן לטיגון
- צרור פטרוזיליה טרי, קצוץ - לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מכינים את מטבל העגבניות הקלויות: בקערת ערבוב, משלבים את העגבניות, השום, שמן הזית, הצ'ילי הגרוס, המלח והפלפל. מקפיצים עד לציפוי ואז מעבירים לתבנית אפייה.
3. מכניסים את התבנית לתנור וצולים עד שהעגבניות חרוכות מלמעלה, 25-30 דקות.
4. מכינים את 'צ'יפס החלומי': בינתיים, פורסים את גבינת החלומי למקלות בעובי של כ-1 סנטימטר.
5. מערבבים בקערה או בצלחת רדודה את הקמח, הפפריקה, אבקת הבצל והאורגנו עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה כמה חתיכות מגבינת החלומי בכל פעם ומצפים אותן בתערובת הקמח. מנערים להסרת עודפי קמח.
6. במחבת גדולה, על אש בינונית, מחממים את השמן. מוסיפים את 'צ'יפס' החלומי ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים, 4-5 דקות בסך הכל. (משתמשים בזוג מלקחיים כדי להפוך אותם, כך שיתבשלו מכל הצדדים.) כדי לקבל מראה חיצוני פריך, אל תצופפו אותם במחבת; עובדים במנות של 8-10. מעבירים את ה'צ'יפס' לצלחת המרופדת בנייר סופג.
7. עם סיום צליית העגבניות, מעבירים את כל תוכן התבנית, כולל המיצים, לבלנדר. מערבבים עד שהתערובת דומה למטבל עסיסי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
8. להגשה, מסדרים את 'צ'יפס' החלומי על מגש גדול ומניחים את המטבל באמצע. מפזרים מעל את הפטרוזיליה.