רכיבים
- 1/4 כוס בתוספת 1 כף שמן זית כתית מעולה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח, לפי הצורך
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 900 גרם ברוקולי, חתוך לפרחים (6-7 כוסות בסך הכל)
אופן ההכנה:
1. מביאים סיר מים גדול לרתיחה, על אש גבוהה. לבינתיים, במחבת גדולה, מחממים כף אחת משמן הזית, על אש בינונית. כשהוא מתחיל לרתוח, מוסיפים את פירורי הלחם וקורט מלח ומקפיצים עד לקבלת גוון זהוב ופריכות, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-5 דקות. מעבירים לצלחת לצינון.
2. מנגבים את המחבת ומוסיפים את שאר השמן, הצ'ילי הגרוס והשום. מחממים רק עד שהשום מתחיל לרחוש, במשך כ-2 דקות ואז מסירים את המחבת מהאש ומניחים בצד.
3. כשהמים רותחים, מוסיפים את הברוקולי ומבשלים עד שהוא רך, במשך 3-5 דקות, תלוי בגודל הפרחים. מסננים את המים.
4. מחממים את השמן עם השום על אש בינונית-גבוהה, עד שהשום מתחיל לרחוש, במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הברוקולי, מתבלים בקורט מלח ומבשלים במשך כ-30 שניות, מקפיצים לכיסוי. מעבירים את הברוקולי לצלחת, מפזרים מעל את פירורי הלחם ומגישים מיד.