ראש השנה

מתכון ל'צימעס' מעודכן: גזר גמדי בזיגוג דבש

ה"צימעס" - פרוסות גזר ברוטב מתקתק, מככב בשולחן החג של משפחתנו כבר דורי דורות. השנה, החלטנו לשדרג את המנה המסורתית הזו לגרסה מודרנית ואטרקטיבית יותר: עם גזר גמדי ולא בגודל רגיל. ארבעה מרכיבים, 25 דקות והיא מוכנה (מתכונים, אוכל)

'צימעס' מעודכן: גזר גמדי בזיגוג דבש (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם גזר גמדי, מופשר, לא מבושל
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף מרגרינה בטעם חמאה
  • אגוז מוסקט טחון - לא חובה

אופן ההכנה:

1. מניחים את הגזרים בסיר בינוני מלא במים. מביאים לרתיחה; מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים; מבשלים במשך 10-15 דקות או עד שהם רכים. מסננים היטב.

2. מוסיפים את הדבש והמרגרינה לסיר. מבשלים תוך כדי ערבוב, לעתים קרובות, עד שהמרגרינה נמסה והגזרים מזוגגים. מפזרים מעל את אגוז המוסקט, אם משתמשים.

טיפ:

לקבלת נגיעה נוספת של צבע וטעם, מגישים את הגזר המבושל עם פטרוזיליה טריה הקצוצה דק.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
נוהגים בראש השנה לא לאכול אגוזים כי אגוז בגימטרי'ה חטא
זה לא אגוז למרות שמו! והמנהג כפי שכתוב הוא רק באגוזים [מלך] ולוז [בונדוק]
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות