זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם גזר גמדי, מופשר, לא מבושל
- 2 כפות דבש
- 1 כף מרגרינה בטעם חמאה
- אגוז מוסקט טחון - לא חובה
אופן ההכנה:
1. מניחים את הגזרים בסיר בינוני מלא במים. מביאים לרתיחה; מנמיכים את האש לנמוכה. מכסים; מבשלים במשך 10-15 דקות או עד שהם רכים. מסננים היטב.
2. מוסיפים את הדבש והמרגרינה לסיר. מבשלים תוך כדי ערבוב, לעתים קרובות, עד שהמרגרינה נמסה והגזרים מזוגגים. מפזרים מעל את אגוז המוסקט, אם משתמשים.
טיפ:
לקבלת נגיעה נוספת של צבע וטעם, מגישים את הגזר המבושל עם פטרוזיליה טריה הקצוצה דק.